Bærbonden Henning Lyche Røed ønsket å utnytte alle bæra, nå brukes saften i Bamsrudlåvens bjørnebærsorbet. Samarbeidet endte med gull i Det norske måltid. Alle foto: Mariann Tvete.
Bærbonden Henning Lyche Røed ønsket å utnytte alle bæra, nå brukes saften i Bamsrudlåvens bjørnebærsorbet. Samarbeidet endte med gull i Det norske måltid. Alle foto: Mariann Tvete.

Bonde Lyche(s) med bjørnebær

Ikke alle bær er pene nok til å selges som spisebær. Det presset fram muligheten til å tenke nytt for bjørnebærbonden i Råde. Det gav seier i "Årets grønne foredlet" i Det norske måltid.

Kjære leser. Denne artikkelen er forbeholdt våre abonnenter.

Digital

Bestill

3 uker gratis

Komplett

Bestill

3 uker gratis

Neste artikkel

Dette er importkvotene for landbruksvarer i Norge