Bærbonden Henning Lyche Røed ønsket å utnytte alle bæra, nå brukes saften i Bamsrudlåvens bjørnebærsorbet. Samarbeidet endte med gull i Det norske måltid. Alle foto: Mariann Tvete.
Bærbonden Henning Lyche Røed ønsket å utnytte alle bæra, nå brukes saften i Bamsrudlåvens bjørnebærsorbet. Samarbeidet endte med gull i Det norske måltid. Alle foto: Mariann Tvete.

Bonde Lyche(s) med bjørnebær

Ikke alle bær er pene nok til å selges som spisebær. Det presset fram muligheten til å tenke nytt for bjørnebærbonden i Råde. Det gav seier i "Årets grønne foredlet" i Det norske måltid.

Kjære leser. Denne artikkelen er forbeholdt våre abonnenter.

Digital

Bestill
1 mnd til kun kroner 1,-

Helg+Digital

Bestill

1 mnd til kun kroner 1,-

- Papiravisen levert hjem fredag og lørdag

Komplett

Bestill

1 mnd til kun kroner 1,-

- Papiravisen levert hjem mandag til lørdag

Neste artikkel

Forbruket av langreist frukt og bær har skutt i været de siste 20 årene