Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Alvorlige dyrevelferdsbrudd hos svensk nazi-topp

En framstående person i organisasjonen Nordiska motståndsrörelsen har ikke gjort god nok jobb med fjøsstellet.

«En stank av gamle dyrekadavere møtte kontrollørene da de dukket opp på den vestsvenske nazisttoppens gård». Slik begynner den svenske avisa Expressen sin artikkel om bildene som viser at en leder i organisasjonen Nordiska motståndsrörelsen har vanskjøttet både storfe og sau.

Jenny Möller ved veterinær- og dyrevelferdsenheten hos Länsstyrelsen i Skara bekrefter at det er avdekket brudd hos den ikke navngitte nazi-profilen. Länsstyrelsen tilsvarer omtrent Fylkesmannen i Norge.

Kontrollører skal ha funnet deler av en slaktet sau på gårdsplassen og storfe inne i fjøset som lå og tråkket i et lag av møkk som var flere titalls centimenter dypt, skriver Ekspressen.

Tidlig om morgenen 25 ma var svensk politi innom gardsbruket i forbindelse med et helt annet anliggende. Da tok tjenestemenn en rekke bilder som senere ble overbrakt Länsstyrelsen. Bildene viser okser og kviger i rom som er fulle av husdyrgjødsel, så mye at dyra ifølge politiet «knapt kunne bevege seg».

Ansatte hos Länsstyrelsen dro ut til gården samme dag. Da var verken nazi-lederen eller samboeren hans hjemme. De kikket inn gjennom vinduer og fikk også se møkka inne i fjøset, samt at sauenes fôr var dekket av mugg. Fem dager senere kom Länsstyrelsen tilbake igjen til samme tilstand for de rundt 30 oksene og kvigene på bruket.

Annonse

Denne sauen befant seg på gården. Foto: Länsstyrelsen i Skara

Nazi-lederen skal ha forklart overfor Länsstyrelsens folk at han har prioritert kornproduksjon og at en maskin på gården har vært i ustand, og at det er årsaken til vanstellet av dyra. I første omgang risikerer gardbrukeren avkorting i produksjonsstøtte.

Expressen skriver videre at Länsstyrelsen har gitt nazi-lederen pålegg om å utbedre forholdene for dyra også vinteren 2017.

Neste artikkel

Mattilsynet skjerper kontrollen med pelsdyrgårder fram mot avvikling