Vil gjøre hveten mer motstandsdyktig

Plantebioteknolog/doktorgradsstipendiat: Susanne S. Windju. Foto: Graminor

– Norsk korn har alltid vært utsatt for press fra ulike sykdommer. Klimaendringer og ustabilt vær kan gi nye sykdommer og økte tilfeller av det som i dag er sjeldne sykdommer.

– Her i landet er over 50 prosent av mathveten vi bruker til konsum av innenlandsk produksjon. Problemet er hveteplanten angripes av en rekke skadegjørere som ved sterke angrep gir avlingsreduksjon og redusert matkvalitet. Hvordan skal vi beskytte plantene bedre om mulig?

For våre abonnenter

Kjære leser. Denne artikkelen er forbeholdt våre abonnenter.

<br>

Digital

8 uker for 199,-

Helg+Digital

- Papiravisen levert hjem fredag og lørdag
8 uker for 249,-

Komplett

- Papiravisen levert hjem mandag til lørdag
8 uker for 299,-

Neste artikkel

Tinestafetten med eget 25 års jubileum