Vegetardag med kjøtt på beinet

– Vi har aldri spist mer kjøtt enn det vi gjør i dag, samtidig ser vi at fiskeforbruket går ned. Det er en økende interesse for å redusere kjøttinntaket som er motivert av helse, miljø og dyrevelferd. Parallelt med dette ser vi flere faktorer som fremmer økt kjøttforbruk. Et eksempel er matreklame. Det er ingen annen kategori det blir reklamert mer for enn kjøtt. Den tradisjonelle bondekosten besto av veldig lite kjøtt. I 1860 spiste hver nordmann i gjennomsnitt seks kilo kjøtt i året, i dag spiser vi rundt 76 kilo hver.

– Hva med grønnsakenes tilstand?

Kjære leser. Denne artikkelen er forbeholdt våre abonnenter.

Digital

Bestill

8 uker for 199,-

Helg+Digital

Bestill

8 uker for 249,-

- Papiravisen levert hjem fredag og lørdag

Komplett

Bestill

8 uker for 299,-

- Papiravisen levert hjem mandag til lørdag

Neste artikkel

Tinestafetten med eget 25 års jubileum