Den canadiske hæren forbereder seg nå på å utstasjonere ytterligere 350 soldater i provinsen British Columbia og 120 i provinsen Manitoba. Militært personell bistår også brannvesenet i provinsen Ontario.

I British Columbia innførte myndighetene unntakstilstand mandag. Der er over 3.000 brannfolk i gang med å forsøke å slå ned brannene. 5.700 personer er evakuert i provinsen, og 32.000 har fått beskjed om å forberede seg på evakuering.

Høye temperaturer i kombinasjon med vind gjør slukkearbeidet vanskelig.

– Jeg har bodd her i Ashcroft i nesten 25 år og har aldri sett noe i nærheten av dette, sier ordfører Barbara Roden.

– Det mest skremmende er at vi bare er halvveis gjennom juli, sier hun.

80 store branner

Sør for grensen herjer i øyeblikket nesten 80 store skogbranner i delstatene California, Oregon, Montana og Nevada. Den største av dem er en brann i Oregon som på to uker har svidd av like mye terreng som størrelsen på Los Angeles.

– Brannen har blitt så stor og skaper så mye energi at den har begynt å danne sitt eget værsystem, sier Marcus Kauffman i Oregons skogforvaltningsetat.

Brannen gir næring til seg selv og har til og med skapt lynnedslag, uttaler Kauffman.

Røyk fra brannene vest på kontinentet nådde tirsdag delstatene New York, New Jersey og Pennsylvania, der det ble utstedt helseadvarsler til befolkningen om dårlig luftkvalitet.

Graver ned høyspentkabler

I California er flere byer blitt evakuert som følge av at en storbrann ble utløst av et tre som falt over en høyspentlinje eid av Pacific Gas and Electric (PG&E).

I fjor sa selskapet seg skyldig i uaktsomt drap da en brann startet nær byen Paradise to år tidligere, som følge av feil på høyspentnettet. 86 personer mistet livet.

Onsdag kunngjorde selskapet at det umiddelbart starter arbeidet med å grave ned 16.000 kilometer med høyspentledninger i områder der det er fare for skogbranner. Arbeidet ventes å være fullført innen ti år og vil koste titalls milliarder av dollar.

(©NTB)