Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Uenighet om eurobudsjett

Frankrike og Tyskland går inn for et eget budsjett for eurosonen. Men meningene er delte blant øvrige euroland.

EUs finanskommissær i diskusjon med kolleger på eurogruppemøtet i Luxembourg torsdag. Foto: Virginia Mayo / AP / NTB scanpixi

Ideen om et eget budsjett for eurosonen ble et av de vanskelige spørsmålene da finansministrene i eurogruppen møttes i Luxembourg torsdag.

Diskusjonen fortsetter, lød konklusjonen etter møtet.

– Jeg er ikke skuffet. Det var ingen som ventet full enighet i dag om fordypning av valutaunionen. Vi var her for å forberede diskusjonen på eurotoppmøtet neste uke, og det mener jeg vi gjorde på en skikkelig måte, sier EUs finanskommissær Pierre Moscovici.

Eurotoppmøtet går av stabelen fredag neste uke i forbindelse med EUs ordinære toppmøte i Brussel.

Avgjørende øyeblikk

Annonse

Moscovici sier han selv er tilhenger av ideen om et eurobudsjett.

Planen fikk støtte fra Tysklands statsminister Angela Merkel og Frankrikes president Emmanuel Macron da de møttes tidligere denne uka.

– Jeg mener enigheten mellom statsminister Merkel og president Macron er et veldig sterkt øyeblikk, et avgjørende øyeblikk. De har støttespillere, men på dette stadiet er det også noen som ikke er enige, sier Moscovici.

– Uklart for oss

Nederland er blant de mest skeptiske.

– Det store spørsmålet er hva slags problem dette egentlig skal løse. Det er uklart for oss, og vi er ikke for det, sier Nederlands finansminister Wopke Hoekstra.

Neste artikkel

Sjøforsvaret: – Ny og kompleks fase i bergingsarbeidet for KNM Helge Ingstad