Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Solberg vil ikke ha forbud mot innleie

Statsminister Erna Solberg (H) avviser at et generelt forbud mot innleie er veien å gå for å få bukt med sosial dumping og dårlige arbeidsvilkår, særlig i byggebransjen. 

Statsminister Erna Solberg (H) måtte svare på spørsmål om innleie av arbeidskraft i byggebransjen da hun møtte i den muntlige spørretimen onsdag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Et forbud mener vi vil kunne bidra til at det blir for stengt, sa Solberg i Stortingets muntlige spørretime onsdag.

– Men vi er enige i at vi må finne løsninger, og det er vi innstilt på å gjøre, forklarte hun.

Les også: Fagrørsla vil ha forbod mot vikarbyråa

Solberg understreket at regjeringen har laget flere forslag som nå har vært på høring, for å gjøre noe med situasjonen.

– Det høres enkelt ut å lage et generelt forbud mot innleie, men det er også prosjekter som har behov for å ha innleie for å ta topper, understreket statsministeren.

SV-leder Audun Lysbakken viste i sitt spørsmål til at 10.000 fagorganiserte onsdag går ut i streik mot bemanningsbyråene.

Annonse

– Kravet er et forbud mot bemanningsbyråer i byggebransjen rundt Oslofjorden. Bemanningsbransjen var ment å erstatte faste ansatte ved sykdom og permisjoner, men liberaliseringen har ført til fullt frislipp, sa han i Stortinget.

Les også: SV med sterkeste måling siden 2010

Lysbakken ville vite om statsministeren vil bruke den muligheten hun har til å stanse det han beskrev som en håpløs utvikling innen byggebransjen rundt hovedstaden.

(©NTB)

Neste artikkel

Aleris: Viktig prinsippsak for norsk arbeidsliv