Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Nei til EU varsler omkamp om EØS

Det er 20 år siden neisiden vant en knepen seier i folkeavstemningen om EU-medlemskap i 1994. Det feirer Nei til EU med ny bok og varsler om en ny giv i kampen mot EØS-avtalen.

Nei til EUs avtroppende leder Heming Olaussen mener motstanden mot EØS-avtalen øker kraftig. Foto: Kato Nykvist

Motstanden mot avtalen vokser, som en snøball i ferd med å rulle, mener avtroppende nei-general Heming Olaussen.

– Vi håper snøballen skal bli stor nok til å gjøre vei i vellinga, sier Olaussen til NTB. Men han medgir samtidig at det er lite håp om å bli kvitt EØS-avtalen i denne regjeringsperioden. Avtalen som gir Norge innpass i EUs indre marked, mot at vi tilpasser oss EUs regelverk.

For ett år siden foreslo Nei til EU en folkeavstemning om avtalen, som organisasjonen mener representerer et betydelig demokratisk underskudd.

Annonse

Den ble aldri noe av. I stedet kunngjorde den blåblå regjeringen i sommer at den har tatt grep for å sikre at nye EU-regler blir innført raskt og smertefritt.

Tirsdag lanserte Nei til EU og Samlaget forlag boka «Folket sa nei» om den norske EU-motstanden fra 1961 fram til i dag. Boka er ført i pennen av SV-politikeren og samfunnsdebattanten Dag Seierstad, som tidligere har skrevet over 30 bøker om Norge og EU.

Neste artikkel

Massivt nei til brexit-avtalen