Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

May hevdes å være villig til å betale mer for skilsmissen med EU 

Statsminister Theresa May er villig til å gi EU opptil 20 milliarder pund mer i brexit-forhandlingene, ifølge The Sun. – Spekulasjon, svarer Mays talsmann.

Storbritannias statsminister Theresa May. Foto: AP Photo/Alastair Grant/NTB SCANPIX

Beløpet tilsvarer 216 milliarder kroner. Pengene kommer i tillegg til de 18 milliarder pundene som britene allerede har tilbudt seg å betale i skilsmisseoppgjøret med EU, skriver den britiske avisen torsdag.

– Vi ønsker å gjøre framskritt så fort som mulig og vi ønsker å bevege oss mot samtalene om vårt framtidige forhold så fort som mulig, sier Mays talsmann ifølge Reuters.

Han kommenterer saken i The Sun slik:

– Jeg vil si at det er enda mer spekulasjon.

Utålmodige bedrifter

Britisk næringsliv ønsker fortgang i forhandlingene fordi de trenger en avklaring om hvilke rammebetingelser som vil gjelde i framtiden.

På grunn av lite framgang i forhandlingene risikerer Storbritannia at forhandlingene om landets framtidige handelsforbindelsene med EU vil måtte utsettes.

Annonse

I utgangspunktet er det satt en frist til desember for å få forhandlingene inn i den nye fasen, som anses som svært viktig for britiske selskaper.

Under ett år på seg

Sommeren 2016 stemte 51,9 prosent av britiske velgere for å melde Storbritannia ut av EU. I juni startet forhandlingene mellom EU og Storbritannia.

EUs sjefforhandler Michel Barnier har anslått at en avtale om vilkårene for utmelding må være på plass innen oktober 2018 hvis Storbritannia og EU skal rekke å ratifisere den innen fristen.

Mandag opplyste den britiske regjeringen at Parlamentet blir nødt til å godkjenne vilkårene for brexit.

29. mars 2019 går Storbritannia automatisk ut av EU, med mindre partene enstemmig blir enige om en utsettelse.

Neste artikkel

Mistillitsforslag mot Theresa May