Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

En brexitavtale mellom EU og Storbritannia er i boks

EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker kaller avtalen mellom EU og Storbritannia «rettferdig og balansert».

EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker  Foto: Olivier Hoslet / Ap / NTB scanpix
EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker Foto: Olivier Hoslet / Ap / NTB scanpix

Oppdateres.

– Hvor det er vilje, er det en avtale – og vi har en! Den er rettferdig og balansert for EU og Storbritannia og den bekrefter vår vilje til å finne løsninger. Jeg anbefaler at toppmøtet slutter seg til avtalen, skriver Juncker på Twitter.

Nyheten om enigheten kom like etter klokka 11.30 torsdag.

Annonse

Storbritannias statsminister Boris Johnson bekrefter at ny brexitavtale er i havn.

– Vi har fått en flott ny avtale som tar tilbake kontrollen – nå burde parlamentet få brexit gjennomført lørdag, skriver Johnson på Twitter.

EUs brexitforhandler Michel Barnier skulle holde pressekonferanse om saken klokken 11.45, men er noe forsinket. EU-president Donald Tusk har varslet pressekonferanse klokka 13.50.

Statsminister Boris Johnsons nordirske allierte i Det demokratiske unionistpartiet (DUP) var tidligere på dagen ute og varslet at de ikke kunne støtte det som lå på bordet.

– Vi har fått en flott ny avtale som tar tilbake kontrollen – nå burde parlamentet få brexit gjennomført lørdag, skriver Johnson.  Foto: Matt Dunham / Ap / NTB scanpix
– Vi har fått en flott ny avtale som tar tilbake kontrollen – nå burde parlamentet få brexit gjennomført lørdag, skriver Johnson. Foto: Matt Dunham / Ap / NTB scanpix

Neste artikkel

EU gjentok krav til britene om å droppe omstridt lov