Hva ville G20- demonstrantene?

Anarkister, venstreradikale, miljø­vernere, sosialister og antikapitalister. Sammen med politiet gjorde de Hamburg til et sirkus forrige uke.

Pepperspray: En kvinne i røde bukser «åpnet» G20-toppmøtets første dag med å få en pepperspray-dusj etter å ha klatret opp på en pansret politibil. Så ble det bare verre. Foto: AP Photo / Matthias Schrader / NTB scanpix
Pepperspray: En kvinne i røde bukser «åpnet» G20-toppmøtets første dag med å få en pepperspray-dusj etter å ha klatret opp på en pansret politibil. Så ble det bare verre. Foto: AP Photo / Matthias Schrader / NTB scanpix

G20-møtet i Hamburg

Blant deltakerne som vil være i sentrum for pressens og demonstrantenes interesse, er: USAs president Donald Trump, Russlands president Vladimir Putin og Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan.

* Kong Salman bin Abdulaziz Al Sauds saudiarabiske delegasjon har fått fløyet inn 30 lam, som skal tilberedes av kongens kokker på Vier Jahreszeiten hotellet. Kongen selv har avlyst reisen.

* Presidentlimousinen «Beistet» skal frakte president Donald Trump gjennom Hamburgs gater

* Til sammen ventes 36 delegasjoner med totalt 6.000 deltakere til møtet.

* G20-landene representerer 64 prosent av verdens befolkning.

* I alt 42 av deltakerne får spesiell beskyttelse fordi tysk politi anser dem som spesielt truet.

* 11 politihelikoptre skal overvåke møtet.

* Det er 14 kontrollpunkter rundt sikkerhetssonene rundt møtet.

* Rundt 19.000 politifolk skal vokte de 100.000 demonstrantene som er ventet til den avsluttende demonstrasjonen 8. juli under slagordet «Grenseløs solidaritet, ikke G20".

* Demonstrantene er utestengt fra en sone på 38 kvadratkilometer.

* Politiet vil ta i bruk 185 hunder og 70 hester.

* Myndighetene har satt av oppsamlingssteder der de kan internere opptil 400 demonstranter om de anses som en trussel.

* 400 kilo pølser og 12.000 sjokoladeplater inngår i 15 tonnene med mat mediesenteret har gått til anskaffelse av til den internasjonale pressen.

– Det finnes ingen unnskyldning for plyndring, ildspåsettelse og brutale angrep på politiet. De som gjør det kan ikke kalles demokrater, sa en ikke spesielt imponert Angela Merkel, ifølge France24.

Velkommen til helvete

Kjære leser. Denne artikkelen er forbeholdt våre abonnenter.

Digital

Bestill

10 uker for 10 kr

Neste artikkel

Tysklands svinebestand på sitt laveste på over 30 år