Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Hellas ber EU om hjelp til å slokke skogbranner

Hellas har spurt EU om hjelp i arbeidet med å få kontroll over og slokke flere skogbranner som herjer flere steder i øyriket.

Brannmannskaper kjemper mot flammene i landsbyen Agrilitsa på den greske øya Evia tirsdag. Foto: Dimitris Kapadais / Intime News / AP / NTB scanpix

Høy varme og ekstremt tørre forhold kombinert med kraftige vinder har gjort det umulig å få kontroll på flere branner. Verst rammet er øya Evia hvor en hel furuskog sto i brann tirsdag og med flammer opptil 30 meter opp i luften. En nærliggende landsby er evakuert som følge av brannen.

Statsminister Kyriakos Mitsotakis avbrøt tirsdag ferien sin for å bli orientert om situasjonen. I etterkant ba Hellas om bistand fra brannfly fra EU for å håndtere brannene.

Annonse

Brannfly ble også satt inn for å slokke brannen på Evia, men flyene ble hindret av all røyken som også nådde helt til Aten. Helsemyndighetene i hovedstadsområdet, med sine 3,8 millioner innbyggere, rådet folk til å oppholde seg innendørs.

Også på øya Kypros og i sør i Bulgaria har det brutt ut kraftige branner

Det er ikke uvanlig med kraftige branner i Hellas i sommermånedene. I fjor omkom over 100 personer i Aten-området som følge av branner.

Neste artikkel

Vurderer endringer i loven om bålforbud på grunn av klimaendringene