Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

EU ber Storbritannia om å slutte å jage «fantasier» i forhandlingene om brexit.

Det var merkbar irritasjon på EU-siden da EU og Storbritannia torsdag avsluttet nok en tredagersrunde med brexitforhandlinger i Brussel.

Britene må slutte å jage «fantasier» i forhandlingene, lød advarselen fra en sentralt plassert EU-kilde som møtte pressen etterpå for å oppsummere.

Ifølge EU-kilden har Storbritannia fullstendig urealistiske forventninger til hvor tett det framtidige samarbeidet kan bli, for eksempel når det gjelder justispolitikk og sikkerhet. Britene kan ikke delta på samme måte når de går ut av EU og ikke lenger er villige til å følge EUs lover og regler.

– Jo raskere vi kommer oss vekk fra denne fantasien, desto raskere kan vi komme i gang med konstruktive diskusjoner, sier EU-kilden.

– Skal diskusjonene være fruktbare, er det en forutsetning at Storbritannia godtar konsekvensene av sine egne valg.

Annonse

Forhandlingene vil i første omgang fortsette fram til EU-toppmøtet i slutten av juni. Der skal stats- og regjeringssjefene gjøre opp status og bestemme veien videre.

EUs sjefforhandler Michel Barnier har tidligere signalisert at en fiks ferdig skilsmisseavtale må være på plass innen oktober for at den skal kunne tre i kraft i tide.

(©NTB)

Neste artikkel

Mæland kaller inn Finnmark og Troms til nytt møte om sammenslåing