Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Tre nye kommunenavn er klare

Lillestrøm blir nå også navnet på en kommune. Nytt kommunenavn er også Sunnfjord, mens Aurskog-Høland beholder navnet etter sammenslåing med Rømskog.

Tirsdag avgjorde Kommunal- og moderniseringsdepartementet blant annet at Skedsmo, Fet og Sørum skal hete Lillestrøm. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Tirsdag avgjorde Kommunal- og moderniseringsdepartementet at Skedsmo, Fet og Sørum skal hete Lillestrøm. Rømskog og Aurskog-Høland blir Aurskog-Høland, mens Førde, Jølster, Gaular og Naustdal blir hetende Sunnfjord.

– Valg av navn på kommunen er viktig når man skal bygge en ny kommune og felles identitet. Navn betyr mye for innbyggerne, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H).

Kommunene som blir hetende Sunnfjord, kom ikke til enighet om hvilket navn de skulle ta når den nye kommunen står klar fra begynnelsen av 2020. To av kommunene ville bruke Førde, mens de to andre ville kalle seg Indre Sunnfjord. Navnet Sunnfjord strider mot Språkrådets anbefaling, som legger vekt på at det ikke samsvarer med området Sunnfjord, opplyser regjeringen.

Les også: Kommunene får selv velge kommunevåpen

– Selv om Sunnfjord omfatter et større område, vil den nye kommunen utgjøre en vesentlig del, sier Sanner og peker på at det var enighet om navnet Sunnfjord i intensjonsavtalen.

Annonse

Heller ikke Aurskog-Høland og Rømskog kom i utgangspunktet til en løsning. Der er det gjort et kompromiss ved å ta den enes navn og den andres kommunevåpen.

De tre kommunene på Romerike som blir hetende Lillestrøm har fulgt Språkrådets klare anbefaling.

– Jeg mener Lillestrøm representerer noe nytt, samtidig som det er et godt etablert navn som er kjent både regionalt og nasjonalt, sier Sanner.

Neste artikkel

Hardanger Bestikk flytter produksjonen utenlands