Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

SSB flytter 66 årsverk mellom Oslo og Kongsvinger

SSB ønsker å flytte 66 årsverk til og fra Oslo og Kongsvinger. 58 av de berørte får helt nye arbeidsoppgaver. 

Samtidig som SSB kutter i forskningsavdelingen, ønsker de også å gå i gang med en stor flytteplan. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Interne høringsnotater Finansavisen har fått tilgang til, viser at Statistisk sentralbyrå (SSB) jobber med en stor flytte- og omorganiseringsplan, parallelt med kuttene i forskningsavdelingen.

Ifølge planen skal totalt 66 årsverk flyttes til og fra Kongsvinger. Kun åtte av årsverkene vil fortsette i sine nåværende jobber, mens 58 årsverk flyttes til helt andre statistikkområdet og får nye arbeidsoppgaver.

– Vi er ansatt ut fra hvilken utdannelse og interesser vi hadde, og har brukt årevis på å bygge kompetanse innen vårt statistikkfelt. Vi tror dette vil sette kvaliteten og produksjonen mye tilbake, noe som også vil gå ut over analyser og forskning, sier en sentral statistiker som ikke vil navngis.

Annonse

De 58 berørte personene må lære opp andre til å overta egen jobb, før de selv må lære seg et nytt statistikkområde og fagfelt.

SSB-ledelsens primære argument for å flytte på statistikerne er at det sikrer geografisk samling av alle som driver med samme arbeidsområde.

Neste artikkel

Byrådet i Oslo vil forby ulvejakt