Utvider ikke: Selv om ostebonde Kristin Waagen (bildet) i Tingvoll har verdens beste ost, og kjempelange ventelister utvider hun ikke produksjonen. Her lagres «Kraftkar»-ostene tett i tett i minst seks måneder. Foto: Bård Bårdløkken
Utvider ikke: Selv om ostebonde Kristin Waagen (bildet) i Tingvoll har verdens beste ost, og kjempelange ventelister utvider hun ikke produksjonen. Her lagres «Kraftkar»-ostene tett i tett i minst seks måneder. Foto: Bård Bårdløkken

Norsk ost har blitt en verdenssensasjon

«Kraftkar» fra Tingvoll har sprengt alle grenser – og er i høst kåret til planetens aller beste ost. Over hele verden rettes søkelyset mot norsk mat og landbruk.

– En stor ære. Samtidig helt vilt. Blåmuggosten vår «Kraftkar» ble til ved en tilfeldighet for tolv år siden. Nå lever den sitt eget liv over hele verden, sier ostebonde Kristin Waagen ved det vesle gårdsmeieriet Tingvollost på gården Saghaug på Nordmøre.

Kjære leser. Denne artikkelen er forbeholdt våre abonnenter.

Digital

Bestill

10 uker for 10 kr

Neste artikkel

– Jeg ble selv berørt av saka slik den framkommer i Nationen