Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mangel på båter i politidistriktene

Mange steder i Norge er politiet helt avhengig av andre når det skjer ulykker til sjøs. Politidirektoratet innrømmer at beredskapen til sjøs er for dårlig.

En kartlegging fra NRK viser at det er mangel på politibåter i Norge. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
En kartlegging fra NRK viser at det er mangel på politibåter i Norge. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

En gjennomgang NRK har gjort, viser at det i hele Vest politidistrikt er det bare én politibåt. I Finnmark er det ingen. Også beredskapstroppen mangler båter i dag. Jørn Schjelderup, avdelingsleder ved Politidirektoratets beredskapsavdeling, erkjenner at de har et redusert beredskap. Men likevel kan ikke regjeringen love noen nye politibåter.

– Vi skulle ønske vi hadde tilstrekkelig med politibåter i Norge, men vi har tatt en del andre prioriteringer som har økt beredskapen som økt bemanning og bedre trening. Vi kan aldri klare å dekke hele vår kyst med politibåter, sier statssekretær Thor Kleppen Sættem (H) i Justis- og beredskapsdepartementet.

Vest politidistrikt har, med et område som strekker seg fra Tysnes i sør til Vanylven i nord, kun én politibåt tilgjengelig. Det er altfor lite, mener Gustav Landro, leder for operativ enhet i politidistriktet.

Annonse

– Vi ser at vi med kun én båt på så store avstander er avhengige av andre i veldig mange settinger, sier Landro.

Neste artikkel

Slik vil politikerne løse boligmangelen i distriktene