Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Barkbrann i Larvik kan vare i flere dager

Siden lørdag har det brent i flere barkhauger på et anlegg i Larvik i Vestfold. Brannvesenet regner med at det ennå vil ta flere dager før alt er slukket.

Brannvesenet og sivilforsvaret har tatt i bruk to hjullastere i arbeidet med å slokke brannen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Brannvesenet og sivilforsvaret har tatt i bruk to hjullastere i arbeidet med å slokke brannen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Søndag tok brannvesenet i bruk to hjullastere til å grave ut masse fra de brennende haugene. Et tykt askelag på toppen hindret nemlig vannet i å trenge ned i barken.

– Vi fortsetter på samme måte. Vi har fire personer fra brannvesenet og seks fra Sivilforsvaret på stedet. De graver ut masse, og så slukker vi brannen, sier brannsjef Arve Stokkan i Larvik til NTB.

• Les også: Barkebrann i Larvik – advarer mot røyk og glør i luften

Han sier at det fortsatt er svært sterk varme i de indre delene av området.

– Vi får ikke slukket eller gjort noe i den delen av brannen, sier brannsjefen.

Han regner med at det kan være varme i barkhaugene i flere dager framover.

Bilveien åpen

Søndag vurderte politiet om E18 måtte stenges like ved brannstedet.

Annonse

– Vi vurderer dette fortsatt, men det er foreløpig ingenting som tilsier at deter nødvendig, sier operasjonsleder Anne Meyer i Sør-Øst politidistrikt.

Det er mye røyk i området, men den regnes ikke som farlig for naboene.

– Røyken reduseres fortløpende, og det blir mindre og mindre av den, sier brannsjefen.

Få meldinger om røyk

Brannvesenet og Sivilforsvaret har rullet ut over åtte kilometer brannslanger på barkanlegget. Et helikopter ble også satt inn i slukkingsarbeidet i helgen.

Folk i store deler av Vestfold har merket den kraftige røykutviklingen fra brannen, men ifølge politiet har det ikke kommet mange meldinger om røyk den siste perioden.

Ifølge Vestviken 110-sentral var det selvantennelse i barkhaugene som utløste brannen.

Neste artikkel

Slik vil politikerne løse boligmangelen i distriktene