Tirsdag 19. september starter årets Farmen-sesong, opplyser TV2 i en pressemelding.

2023-utgaven er den 19. sesongen av den populære realityserien, og Niklas Baarli (34) er klar for sin andre høst som programleder.

Etter noen sesonger på innlandsgårder er «Farmen» i år tilbake ved havet – nærmere bestemt på Fredheim gård i Søgne på Sørlandet.

Dette er imidlertid ikke den eneste endringen i årets utgave av «Farmen». For første gang blir det alle mot alle i tvekampene – uavhengig av kjønn. Tidligere måtte førstekjempen velge andrekjempe av samme kjønn som seg selv.

– Farmen utvikler seg stadig, og vi ser alltid etter nye grep som kan fornye og overraske. Dette gjelder både Farmen og våre øvrige programmer. Vi håper at dette nye grepet i Farmen kan gi oss både nye konstellasjoner og nye historier å fortelle, sier Trygve Rønningen, programredaktør og direktør for innholdsstrategi i TV 2.

Her er årets deltakere:


Anders Rydning (37)

Fra: Eiksmarka i Bærum, bor i Oslo

Sivilstatus: Singel

Yrke: Markedssjef

– Jeg er med på Farmen for å riste løs hele tilværelsen, og gi rom til en eventyrer i meg som jeg har trykket ned med trygge valg. Deltakelsen her vil medføre et tap av kontroll som jeg aldri har satt meg selv i før, men jeg vil kjøre på og stole på at jeg lander på beina. Det er noe med det at 30-årene er en spesiell fase i livet, hvor mange etablerer seg. Jeg har ikke helt tatt plass på «voksentoget» ennå, så jeg ser det som en gave å få lov til å gjøre dette nå – før det virkelige voksenlivet starter. Jeg håper jeg lærer mange praktiske ting som jeg ikke kan fra før, og så er jeg veldig spent på dette med å bo så tett sammen med fremmede over lang tid, sier Anders.

Bent Inge Høiland Rundevold (28)

Fra: Helleland i Egersund

Sivilstatus: Singel

Yrke: Lastebilsjåfør

– Aner ikke hvem som meldte meg på, men det klaffet bra med at jeg ønsket meg en utfordring – så nå er jeg her. Jeg har lyst til å finne ut om alt virkelig var så mye bedre før, som de gamle sier. Og jeg kommer ikke til å gi meg, selv om jeg skulle bli lei. Jeg er en skikkelig stabeis, som kommer til å gå «all in»! Aller mest spent er jeg på hva slags mennesker jeg skal bo med og hva som skjer med lite mat, sier Bent Inge.

Björk Valnes Atladóttir (28)

Fra: Lakselv, bor i Odense i Danmark

Sivilstatus: Singel

Yrke: Nyutdannet psykolog

– Nå har jeg studert i seks år og har lyst til å gjøre noe gøy. Og det er nettopp her Farmen kommer inn. Jeg tror det blir gøy og utfordrende. Jeg vil bidra med god stemning, mental støtte og min kunnskap om dyr, spesielt hest som jeg har holdt på mye med. Som person er jeg veldig sosial og kommer godt overens med de fleste, så jeg gleder meg veldig til å være rundt alle menneskene. Mest spent er jeg på det å leve under trange kår med lite mat, sier Björk.

Bård Kristiansen (52)

Fra: Askim, bor i Oslo

Sivilstatus: Samboer

Yrke: Driftsleder

– Farmen er et kanonkult konsept, som jeg har fulgt med på i alle år. Nå passet det også godt å bli med i forhold til hvor jeg er i livet. Jeg er ikke med for å vase rundt, jeg vil gjøre en god figur og være med lengst mulig. Mitt bidrag inn på gården er godt humør og drivkraft. Jeg har holdt på med kroppsarbeid og håndverk i alle år, så jeg har nok en del å lære bort. Samtidig gleder jeg meg til å lære nye ting, blant annet å jobbe i smien – det virker gøy. Jeg er innstilt på at vi skal være et team som skal hjelpe hverandre, sier Bård.

Carla Maria Haringstad (30)

Fra: Karmøy

Sivilstatus: Gift

Yrke: Kokk og programleder

– Jeg ville være med på Farmen for å vise at hvem som helst kan være med. Jeg tror Farmen blir en fantastisk opplevelse, og en av de tingene jeg gleder meg aller mest til er å melke ku, mens det jeg frykter mest er konfrontasjoner. Jeg tror jeg blir moroklumpen inne på gården. Jeg er ikke den som sier nei, jeg er med på å dra lasset. Og så er jeg kjempeopptatt av at ingen er bare det du ser. Vi har alle godt av å bli sett og få respekt, sier Carla.

Charlotte Tigerstedt (53)

Fra Lillesand, bor i Oslo

Sivilstatus: Singel

Yrke: Advokat

– Å slippe det daglige maset i 2023, uten ytre støy som internett, Facebook og alt det andre som vi bruker så mye tid på, synes jeg ser gøy, utfordrende og spennende ut. Samtidig er det litt skummelt, men jeg vil utfordre meg selv og gjøre noe jeg egentlig ikke kan. Jeg er arbeidsom, flittig og vil bidra til fellesskapet. Jeg skal prøve å vinne, og med litt flaks så tror jeg faktisk at jeg kan ha en sjanse til å gjøre det, sier Charlotte.

Diana Rooz (30)

Fra: Skien

Sivilstatus: Singel

Yrke: Tannpleier og personlig trener

– Det var lillesøsteren min som meldte meg på da jeg delte mine tanker for 2023 med henne. Jeg lager meg et «vision board» for hvert år, og for 2023 handlet det om at jeg ville være mer i skogen og bruke mer tid i naturen. På Farmen har jeg lyst til å lære meg snekring, jobbe i smia og å stelle dyr. Jeg har ingen erfaring med dyr, så jeg håper at jeg kan bli tryggere rundt de store dyra. Og så håper jeg at jeg kan få noen nye venner som jeg ikke ville møtt utenfor Farmen. Jeg sikter mot å komme så langt som mulig – og forhåpentligvis vinne – ved å spille på en ærlig og verdig måte, sier Diana.

Erika Ellingsen (23)

Fra Stavanger, bor i Bergen

Sivilstatus: Singel

Yrke: Brukerstyrt personlig assistent

– Helt siden jeg var 10 år har jeg tenkt at jeg burde vært med på Farmen. Jeg tror dette livet kan passe meg. Jeg er veldig glad i dyr og har naturlig dyretekke. Fysisk styrke er også en fordel jeg har, og fysisk arbeid er noe jeg trekkes mot, heller enn håndarbeid og matlaging. De siste årene har jeg tilegnet meg ganske mange forskjellige egenskaper som jeg tenker jeg kan ha nytte av på gården. Jeg skal vinne Farmen med verdigheten i behold, være ærlig og fair og litt venn med alle, sier Erika.

Kathrine Jakobsen (41)

Fra: Korsfjord i Alta, bor i Alta

Yrke: Hovedtillitsvalgt i Alta kommune

Sivilstatus: Singel

– Hverdagen er veldig hektisk, det er 17 baller i lufta pluss et par på gulvet hele tiden, så dette blir et avbrekk som kanskje også vil være en anledning til å bli enda bedre kjent med seg selv. Jeg er en streetsmart, karismatisk og ressurssterk person som kommer til å skille meg ut. Alltid positiv og en handy dame som har god kjennskap til det å høste fra naturen – men jeg kommer nok ikke til å flagge dette så høyt fra starten. Ellers så elsker jeg liv og røre. Jeg er supersosial, engasjert i andre mennesker og får energi av å være med folk. Gjennom mitt positive vesen og intellektuelle evner, vil jeg utfordre fordommer og oppmuntre til å se på mennesker for det de virkelig er, uavhengig av hvordan de ser ut, sier Kathrine.

Kornelia Kløv (25)

Fra: Oslo

Sivilstatus: Singel

Yrke: Jobbet i klesbutikk

– Farmen-deltakelsen var litt sånn nå eller aldri for min del. Akkurat nå passet det godt med livssituasjonen å bare slippe alt jeg har i hendene og bli med på noe som kan gi muligheter for en opplevelse for livet. Jeg er en typisk by-rotte uten gårdserfaring. Det kommer til å bli god underholdning. Jeg er veldig sosial, liker ikke å være alene og kommer overens med folk i alle aldre. Jeg kommer til å være meg selv inne på gården, men holder nok litt tilbake de første ukene. Jeg vil komme lengst mulig. Vanligvis har jeg lite konkurranseinstinkt, men her MÅ man jo vinne for å komme seg videre. Det hjelper nok godt at jeg er sta, bestemt og viljesterk, sier Kornelia.

Martin Hals Johannessen (24)

Fra Lindesnes, bor i Oslo

Sivilstatus: Singel

Yrke: Sosionom

– Jeg synes det virker sykt kult å reise 100 år tilbake i tid, uten kontakt med omverdenen. Tror man lærer mye om seg selv som person når man går inn i en boble, sammen med 13 andre som er helt annerledes enn seg selv. Det blir nok både fysisk og mentalt utfordrende, men jeg vil satse på å ha det gøy og nyte tilværelsen – så blir det nok mer taktikk etter hvert. Jeg ønsker å skape et positivt klima, sier Martin.

Per Georg Johansen (63)

Fra: Fredrikstad, bor i Sarpsborg

Sivilstatus: Singel

Yrke: Pensjonist, driver reisebyrå

– Farmen er det eneste realityprogrammet jeg kunne tenke meg å være med på. Jeg er vant til å lede grupper, så dette med gruppedynamikk er noe jeg synes er interessant. Og som historieinteressert synes jeg det blir spennende å leve på en måte som man gjorde for 100 år siden. Jeg kommer ikke til å «spille spillet», jeg vil se meg selv i speilet når jeg kommer hjem igjen. Men jeg vil forsøke å bli storbonde første uka, og ellers så håper jeg at folk oppfatter meg som en positiv kar som ikke sluntrer unna og er med på å få folk til å trives. Vi må dra lasset sammen. Det eneste jeg gruer meg til er hygiene-biten, sier Per Georg.

Sebastian Eide (33)

Fra: Sotra, bor på Askøy

Sivilstatus: Singel

Yrke: Eiendomsmegler

– Det var litt tilfeldig at jeg meldte meg på Farmen, men jeg var i en fase der jeg kjente at jeg hadde lyst til å gjøre noe nytt. Jeg tror vi er skapt for å jobbe mer fysisk, og hadde lyst til å erfare dette – som er rake motsetningen til hvordan jeg lever nå. For min del kunne vi gjerne prøvd å leve som de gjorde 1000 år tilbake i tid. Jeg tenker at den største utfordringen på Farmen kanskje blir det med menneskene, å leve tett på 13 andre med forskjellige personligheter og preferanser. Målet mitt er å få det meste ut av denne opplevelsen – og å være med lengst mulig. Å vinne er alltid gøy, men det er ikke det jeg tenker på nå, sier Sebastian.

Yassin El Barkani (31)

Fra: Oslo

Sivilstatus: Singel

Yrke: IT-utvikler

– Farmen er et kult program som jeg har sett mye på. Det å legge fra seg alt og tre inn i en ny verden, virker som en veldig spennende opplevelse. Jeg er jo en Oslo-gutt som skal inn og leve gårdslivet uten noe som helst erfaring, men mamma vokste opp på gård i Marokko, så vil tro jeg har litt gårdbruker-blod i årene mine. Sult er en av mine største frykter. Og jeg er veldig hygienisk av meg, så hygienen der inne kan bli en utfordring. Ellers så er jeg en morsom fyr, og opptatt av å skape positivitet rundt meg. Jeg er med for å vinne. Man kommer nok til å spille et spill uansett, men det er ikke hovedintensjonen min, sier Yassin.