Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Uvettig rallypublikum

Fare: Publikum må ta seg i vare, skriver innsenderen. Foto: NTB scanpix
Fare: Publikum må ta seg i vare, skriver innsenderen. Foto: NTB scanpix

I etterkant av sprintrallyet ”Vårsleppet 2017” på Lista nylig, er det fremkommet berettiget kritikk mot uvettig oppførsel fra en del av publikum.

Motorsport er både spennende og underholdende, men langt fra ufarlig. Derfor er deltakerne godt beskyttet med brannsikre kjøredresser og annet sikkerhetsutstyr.

Og bilene er bl.a. utstyrt med solide veltebøyler, brannslukkingssystem osv. Alt dette for å høyne sikkerheten mest mulig for deltakerne. Da er det synd og unødvendig dersom uvettige publikummere skal få ødelegge hele arrangementet slik at det ikke blir noe vårslepp-rally de kommende år.

Det burde være unødvendig å belaste arrangøren med hundrevis av vaktmannskaper. Å gi seg til å spasere i en avstengt rally-løype er en gedigen risikosport. Deltakerne regner med stengt løype og fri vei, og kjører deretter.

Annonse

Like ens det vanvittige å stille seg ubeskyttet i en yttersving. De fleste har vel sett på TV hvor langt en bil kan fly hvis den skjærer ut og føreren mister kontrollen. Da kan en løpsbil plutselig bli et livsfarlig drapsvåpen dersom den lander blant publikum, og føreren en uskyldig morder.

I det hele tatt – ikke stå for nærme selve løypa. Finn et passende og trygt sted, gjerne på en fjellknaus eller lignende, og kom deg på plass i god tid før løpet starter.

Motorsport er verdens mest underholdende og spennende sport, la oss alle bidra til at den også blir en mest mulig trygg og sikker sport – både for deltakere og publikum.

Neste artikkel

Helsen til hjortevilt betyr mye for meg og deg