Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Ta ansvar

Respekt: Det står respekt av Ola Borten Moes valg om å trekke seg som nestleder, skriver innsenderen. Foto: Siri Juell Rasmussen

Det står respekt av at Ola Borten Moe har valgt å trekke seg som nestleder i Sp. Han fant det umulig å fungere som sentral tillitsvalgt og samtidig ha mistanke om grovt krenkende oppførsel knyttet til sitt navn.

At ingen påtar seg ansvar for å ha krenket Liv Signe Navarsete viser at de skyldige skjønner hvor nedrig de har opptrådt. Men det er oppsiktsvekkende at feigheten er så stor at de lar hele vennegjengen i stikken ved ikke å melde seg. Å unngå egen ydmykelse er tydeligvis viktigere enn hensynet til partiet.

Borten Moe har tatt ansvar ved å trekke seg. Det bør også de øvrige med tillitsverv gjøre. Bare på den måten gjør de det tydelig at de for egen del ikke aksepterer grovt krenkende oppførsel mot partikolleger.

Å anmelde saken til politiet var et tydelig og riktig signal fra partiledelsen. Men det bør forventes at ledelsen følger opp med sanksjoner overfor de impliserte om etterforskningen ikke fører frem.

Annonse

Proklamasjoner om at «ingen skal måtte motta krenkende seksualiserte meldinger i Sp», kan fort forstås som unnfallenhet overfor grov ukultur, - om ikke ordene følges opp med handling.

De impliserte har satt egne hensyn foran hensynet til partiet. Partiledelsen må derimot sette partiet først ved å følge vedtatte etiske regler og gjennomføre sanksjoner mot de av hytteturdeltakerne som har tillitsverv i Sp. Da kan saken avsluttes på en måte som gjør det tydelig at Sp har nulltoleranse for seksuell trakassering av kvinner.

Neste artikkel

Nytt lovforslag skal tvinge Finnmark til fusjon