Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Sunn laks?

Oppdrettslaks. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Oppdrettslaks. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

I et innlegg i Nationen 20/1-17 stilte jeg et spørsmål om innhold av omega 3 og omega 6 i oppdrettslaks til fiskeriminister Sandberg. Jeg har til nå ikke registrert noe svar fra han. Men registrerte i valgkampen i høst at planen er å øke oppdrettsnæringa med fem ganger. Jeg prøver meg igjen med spørsmålene:

Hva er forholdet mellom omega 3 og omega 6 i dagens oppdrettslaks, som i stor grad fores med vegetabilsk føde, i forhold til innholdet av disse fettsyrene i villaks?

Har innholdet av omega 6 i oppdrettslaks økt de senere årene, og er det riktig at omega 6 har uheldige virkninger bl.a. i forhold til hjerte- og karsykdommer?

Annonse

Mener fiskeriministeren at dagens lakseoppdrettsnæring i åpne merder er bærekraftig?

Jeg forventer at fiskeriministeren vil svare på disse spørsmålene. I motsatt fall tolker jeg det slik at fiskeriministeren erkjenner at næringa ikke er bærekraftig, og at ei endring av forholdet mellom omega 3 og omega 6 kan ha uheldig virkning i forhold til sykdom?

Neste artikkel

Tidenes laveste lakseinnsig til norske elver i 2021