Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Støtteparti for regjeringen

Kritiseres: Espen Barth Eide. Foto: Skjalg B. Vold
Kritiseres: Espen Barth Eide. Foto: Skjalg B. Vold

Jeg fikk hilsen fra Arbeiderpartileder Jonas Gahr Støre her om dagen. Han skrev blant annet: «Arbeiderpartiet skal være et parti som er stolte av verdiene våre, som er nær velgerne våre og som er ambisiøse for hva vi vil gjøre bedre i samfunnet. Disse tre oppgavene skal prege oss og bringe Arbeiderpartiet tilbake på sitt beste». Hvorfor oppfører han seg da ikke i henhold til dette?

Jonas Gahr Støres Arbeiderparti er ikke et parti for folk flest – tvert imot. Dersom Arbeiderpartiet fortsetter å føre en politikk som går på tvers av de fagorganiserte i LO og grasrota i eget parti kommer Ap aldri til å kunne overta regjeringsmakt i Norge.

Arbeiderpartiet opptrer som støtteparti til den blåblå regjeringen i alle saker som gjelder EU/EØS. Det norske folk har ved to folkeavstemminger sagt nei til EU. «Folk» vil jo ikke dette, men Jonas fortsetter å trosse folkeviljen! Den siste nå er naturligvis Acer-saken.

Arbeiderpartiet har blitt enige med regjeringen om å overføre nasjonal suverenitet til EUs energibyrå ACER. Grasrota i Ap, LO og Senterpartiet er sterkt uenig i vedtaket. I denne saken er jeg hjertens enig med Senterpartiet!

Annonse

Det er nesten ikke til å tro at Arbeiderpartiet nå støtter regjeringen i denne saken. Ikke bare gir de bort suvereniteten vår - Ap godtar også en enorm, privat eksportkabel til Storbritannia som med all sannsynlighet vil gi høyere strømpriser og få store konsekvenser for norsk industri. Espen Barth Eide later som han ikke forstår hva Acer og EØS-avtalen er. At det ikke handler om å avgi suverenitet til Acer.

Naturligvis er det det det dreier seg om! Når skal AP ta til vettet og bli et parti som er stolte av verdiene sine, som er nær velgerne sine? Kommer de ikke snarest til denne erkjennelsen er det bare et tidsspørsmål før 10- tallet viser seg på gallupen!

Neste artikkel

EU-splid om levande dyreeksport