Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Skal vi reise til Oslo for å demonstrere?

En av ulvene som er skutt siden 1. januar. Foto: Benjamin Hernes Vogl
En av ulvene som er skutt siden 1. januar. Foto: Benjamin Hernes Vogl

Ulvejakta går så det suser!

Demokratiet er i ferd med å fylle de krav som landsbygda har satt som prinsipp i demonstrasjoner for å støtte stortingsflertallet i ulveforvaltningen i 2017.

Stortingets bestemmer, ikke de romantiske naturvernere, som i to saker i Oslo tingrett har fått en juridisk nesestyver.

Jegerne gjør en jobb i ulveforvaltninga som før har kostet samfunnet millioner av kroner.

Våre skoger og fjell har århundrer med forvaltning av skog og fjell. Forvaltningen har skjedd av folk med vett og forstand på slike oppgaver, og innenfor lover og regler vi har hatt helt fra dansketiden.

Annonse

Nok en gang er dette bevist av jegere i Hedmark. Maken til faglig dyktighet skal en lete lenge etter, og det viser att all annen jakt bidrar til å holde mengden jegere med faglig kompetanse på ett område som er forbilledlig på andre samfunnsområder som trenger frivillighet.

De romantikere som har som mål å fylle våre skoger med kjøttetende rovdyr og fugler må nå erkjenne at vi kan ikke forvalte nasjonalparker med en håndfull folk under Fylkesmannen, der Statens Naturoppsyn skal leke «lensmann» i alle saker. Våre fjell gror igjen og blir ikke brukt slik som før, da forvalteren ikke lenger bruker de eldste tider som fundament, og har derfor mistet kontakten med de som bruker fjellet.

Vi burde vel nå gått i ett stille demonstrasjonstog foran Stortinget til ære for demokratiet som i disse dager får en renessanse i forvaltning av utmarka til glede for folk som bor i disse områdene?

Stortingsvalget sist høst og demonstrasjonene vi deltok i har virket!

Neste artikkel

Svenske myndigheter vil felle tre ulveflokker nær grensen