Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Rekordmange får lærlingeplass

Flere: Flere har fått læringeplass. Foto: NTB scanpix

I Frp er vi opptatt av at vi trenger ikke bare folk som går på jobb i dress, vi trenger enda flere som går på jobb i kjeledress. Derfor har det vært viktig for oss å sikre at elever som går yrkesfag får lærlingeplass, og i 2017 fikk 20.800 yrkesfagelever læreplass i en bedrift. Aldri før har så mange fått læreplass.

Dette har vi fått til blant annet fordi lærlingtilskuddet bedrifter får for å ansette lærlinger har økt med over 20.000 kroner per kontrakt, og vi har pålagt alle statlige virksomheter med over 100 ansatte å ha lærlinger. Samtidig stiller vi nå krav om at bedrifter må ta inn lærlinger for å vinne offentlige anbud. For Fremskrittspartiet er dette en stor seier, vi vil at flere skal satse på yrkesfag og da er det helt avgjørende at man får en lærlingeplass.

Annonse

Totalt har vi styrket yrkesfagene med om lag 700 millioner kroner, og vi ser nå at det går i riktig retning, både på lærlingeplasser men også at andelen elever på yrkesfag øker. FrP har vært en driver i denne utviklingen, og vi skal jobbe for en enda sterkere yrkesfagsatsing fremover. Vi vil gjøre det lettere for bedrifter å ansette lærlinger, og sørge for at de yrkesrettede utdanningsløpene er bedre tilpasset behovet i næringslivet. I år blir det yrkesfagenes år hvor vi håper langt flere bedrifter vil bli lærebedrift!

Neste artikkel

Helsen til hjortevilt betyr mye for meg og deg