Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Nytt fylkesnavn - Sannermark

Kommunalminister Jan Tore Sanner bør kanskje få et nytt fylke oppkalt etter seg, mener skribenten. Foto: Benjamin Hernes Vogl

Politikerne i Troms og Finnmark strever med å bli enige om navn på det nye sammenslåtte fylket i nord. Kanskje burde man kalle det nye sammenslåtte fylket av Troms og Finnmark for «Sannermark». Da vil man for alltid huske hvem som skapte det nye fylket; mannen som bare ser antall hoder og ikke antall kilometer.

Etter som jeg har funnet ut er det ca. 820 kilometer langs E6 fra Kirkenes til Nordland grense. Altså lengden på det nye fylket i nord. Til eksempel er det 494 km fra Oslo til Trondheim, og fra Oslo til Bergen 463 km. Så Sanner kunne jo slått sammen alt sør for Trondheim til ett fylke, for det bør kanskje være mer enn antall hoder som avgjør hvor stort et fylke skal være. Men sett på avstand fra Oslo er vel ikke 825 km så langt!

Annonse

Det er mulig at Sanner ville fått ståkarakter i matte i videregående skole, for han kan jo telle hoder, men kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen burde nok ta Sanner et intensivkurs i geografi, for der ser kunnskapene ut for å svikte.

Neste artikkel

Tvang mot Finnmark på sviktende grunnlag