Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Navarsete , Nato og Libya

Nå, syv år etter, kommer Liv Signe Navarsete med en beklagelse om at hun og Sp var med på vedtaket om krig mot Libya.

Norske jagerfly som deltok i Operation Odyssey Dawn i Libya i 2011. Foto: Lars Magne Hovtun / Forsvaret / NTB scanpix

Det er en ekstrem lovlig sen beklagelse, og på grensen til det uansvarlige.

Ifølge lederen i VG 3. juli uttalte Navarsete i 2011 at «FN-mandatet og det faktum at Norge var medlem av Nato avgjørende for at Sp i regjering støttet opp om vedtaket. Norge er en del av en allianse, og det er selvfølgelig at vi skal være med å bidra.»

Det var imidlertid godt kjent at Muammar al-Gaddafi i flere år i forveien hadde advart CIA og MI6 mot al-Qaida folk og muslimske ekstremister i Benghazi og Øst-Libya.

Annonse

Libya hadde den høyeste levestandarden og befolkningen hadde flere gratis goder under Gaddafi. Man hadde heller ikke et eneste eksempel på at Gaddafi i sine 42 år ved makten hadde massakrert sin egen befolkning, og man var vel kjent med Gaddafis mange eksentriske utspill.

Navarsete burde i alle fall nå erkjenne at Nato er en aggressiv krigsallianse som må blande seg inn i alle mulige konflikter, engasjere seg i oppdiktede og løgnaktige krigsbegrunnelser og støtte opp om USAs mål om verdenshegemoni for å spre mer krig, død, ødeleggelse, lidelse, terror og tortur. Det er dette USA og Nato kaller å sikre verdensfreden og sikre en liberal verdensorden.

Nato er ingen forsvarsallianse. Det opphørte Nato å være etter Sovjetunionens oppløsning. Navarsete bør lese Natos strategiske dokument av 2010 som er et aggressivt krigsdokument av verste merke. Den tidligere franske etterretningssjefen Yves Bonnet har uttalt at Nato må hausse opp trusselen fra Russland for å berettige sin egen eksistens.

Regjeringen, Ap og Sp truer Norges sikkerhet ved å bryte norsk basepolitikk på det groveste og la USA opprette permanente baser i Norge. Norge er en lydig puddel for USAs aggressive krigspolitikk overfor Russland, og kan bli en kamparena i en stedfortrederkrig mellom USA og Russland i Ukraina og Georgia.

Navarsete har ikke lært noen ting, for hun kommer aldri til å innse realitetene at det er USA og dagens Nato som er de største truslene mot Norges sikkerhet og ikke Russland.

Neste artikkel

Spis brunost og yoghurt - med god samvittighet