Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Med største alvor, Skorge

Får kritikk: Generalsekretær i Bondelaget, Per Skorge. Foto: Siri Juell Rasmussen
Får kritikk: Generalsekretær i Bondelaget, Per Skorge. Foto: Siri Juell Rasmussen

I lørdags utgave av Nationen stod det å lese at Bondelagets generalsekretær, Per Gunnar Skorge, anså Frps forslag om å flytte rovviltforvaltningen fra Miljødepartementet til Landbruksdepartement som et rent valgkamputspill og ikke troverdig. For meg blir det åpenbart at det ikke bare er Frp som driver valgkamp i denne saken.

Jeg kan understreke for Skorge at dette forslaget er fremmet med største alvor. Skorge skal representere interessene for dette landets bønder, og derfor er det trist at han tydeligvis ikke tar problematikken knyttet til rovvilt på alvor.

Jeg har vært krystallklar på at vi skal ikke godta at ulv og andre rovdyr skal ødelegge for matproduksjon og livsgrunnlaget for dette landets bønder. Tiden er definitivt inne for å ta grep, og derfor vil jeg berømme Småbrukerlaget for å se alvoret i rovviltpolitikken ved å stille seg bak forslaget.

Som Skorge selv skriver: «Bondelaget har prinsipielt ikke noe imot løsningen FrPs skisserer med flytting av rovviltforvaltningen fra Miljødepartementet til Landbruksdepartementet».

• Les også: Frp-representanter vil gi landbruksministeren ansvaret for ulven

Annonse

Likevel har Skorge en trang til å kritisere forslaget. Dette er med på å bekrefte at Bondelaget er en del av valgkampmaskineriet til Senterpartiet, og at Bondelaget også har kastet seg inn i valgkampen.

Situasjonen er akutt for mange beitenæringer uavhengig om det er valgkamp eller ikke, og forvaltningen er et viktig element i så henseende.

Det skulle jeg ønske Bondelaget også forstod.

Neste artikkel

Inviterer til bonde-møte: – De som mener mye på Facebook må gjerne komme