Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Johan C. Løken til minne

Johan C. Løken var en aktiv samfunnsdebattant. Foto:Vidar Sandnes

Med Johan C. Løkens bortgang har Landbruks-Norge mistet en markant og kunnskapsrik stemme. Den tidligere landbruksministeren fra Høyre var en aktiv deltaker i landbruksdebatten til det siste.

Løken satt som landbruksminister i Willoch-regjeringen i 1981-83, og var særlig tilfreds med at inntektsopptrappingen, som var politisk bestemt på 70-tallet, ble oppfylt i løpet av sin regjeringstid.

Hans engasjement for landbruk og skogbruk gikk likevel ikke over etter at han stemplet ut av Landbruksdepartementet. Tvert imot. Her i Nationen har vi blitt kjent med hans engasjement. Vi har fått hyppige telefoner – "Hei, det er Johan C her" – med tilbakemeldinger på vårt stoff, med forslag til nye saker og vinklinger, og ikke minst med tilbud om leserinnlegg og kronikker.

De siste årene var han spesielt opptatt av klimaproblemene, der han med stor kraft pekte på skogen som en mulig løsning. I boken han redigerte sammen KrFs Line Henriette Hjemdal i 2013 "Fra sorte til grønne karboner", var han sterkt delaktig i å fremme den nye bioøkonomidiskusjonen her hjemme i Norge. For Løken representerte bioøkonomien et columbi egg som kan løse flere utfordringer på en gang.

Annonse

Under valgkampen engasjerte han seg på nytt, ved et lengre innlegg som Nationen publiserte på sine nettsider. Innlegget var en helhetlig gjennomgang av det LDe siste årene var han spesielt opptatt av klimaproblemene, der han med stor kraft pekte på skogen som en mulig løsning. I boken han redigerte sammen KrFs Line Henriette Hjemdal i 2013 "Fra sorte til grønne karboner", var han sterkt delaktig i å fremme den nye bioøkonomidiskusjonen her hjemme i Norge. For Løken representerte bioøkonomien et columbi egg som kan løse flere utfordringer på en gang.

Under valgkampen engasjerte han seg på nytt, ved et lengre innlegg som Nationen publiserte på sine nettsider. Innlegget var en helhetlig gjennomgang av det Løken mente var et hovedproblem i norsk klimadebatt, at miljøvernerne har fått for mye makt og innflytelse. Løken kritiserte også egne partifeller.

Norsk landbruksdebatt har blitt fattigere. På vegne av Nationen lyser jeg fred over Johan C Løkens minne.

Neste artikkel

Kvinne er kvinne verst