Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Ja-folk, tja-folk, nei-folk

Splittet: Politikernes håndtering av EU-forholdet har splittet samfunnet i tre leire, skriver innsenderen. Foto: NTB scanpix
Splittet: Politikernes håndtering av EU-forholdet har splittet samfunnet i tre leire, skriver innsenderen. Foto: NTB scanpix

Landets sentrale politikere har, med sin lite profesjonelle håndtering av EU-forholdet, splittet det norske mellommenneskelige samfunnet i tre kategorier. Dette har de oppnådd ved å spre propagandaliknende påstander til Norges innbyggere, i stedet for å la de faktiske omstendigheter komme fram i lyset.

Ved å la EØS-forbindelsen være en brekkstang for underkastelse av et totalt overformynderi fra Brussel, har våre folkevalgte politikere på mange områder gjort forsøk på å få det norske folk til å tro at vår grunnlov ikke lenger kan ivareta Norges suverenitet og frihet.

Ja-folk har vendt ryggen til det frie Norge og kastet seg i ”støvet” med blikket vendt mot Brussel, slik mennesker fra andre kulturer vender seg mot Mekka. Der den uendelige saligheten er i sikte.

I Brussel der makten og rikdommen er samlet, står det også ”gullbelagte” taburetter og venter på ja-folk med en håndbagasje som inneholder ca en prosent voteringskraft. Denne voteringskraften skal demme opp for de øvrige 99 prosentene som mer enn gjerne overtar Norges naturgitte nasjonalressurser.

Når makten og æren skranter, samtidig som gullbelegget på taburettene skaller av, vil det nok vise seg at det ikke er gull alt som glimrer.

Tja-folk er tvilere som ennå ikke har tatt bestemmelsen om hvorvidt det er riktig å markedsføre landet på billigsalg for å oppnå en rask og kortsiktig profitt, eller satse på langsiktig utvikling og foredling av norske kvalitetsprodukter, til nytte og glede for framtidige generasjoner. Forholdet til Brussel er nok heller ”lunket”, men mulighetene holdes åpne til en endelig konklusjon er på plass.

Annonse

Nei-folk, står oppreist med blikket festet mot Norges brede bygder og høge fjell. Blikket rettes også spesielt mot den lange kyst med de tusen fjorder og de store havområdene utenfor, der vi har suveren råderett i en økonomisk sone med grense 200 nautiske mil ut fra land. Verdiene i de enorme kyst- og havområdene er formidable og kan være langt større enn det vi ser konturene av i dag.

Nordmenn er et lite, men unikt og stolt folkeferd med lange tradisjoner og som etter etablering av egen grunnlov og løsrivelse fra knugende unioner, har priset den nasjonale friheten mer enn noe annet land i verden.

Nei-folk vil drive fri samhandel og fritt samarbeid med alle folkeslag på den lille jordkloden, som vi håper å kunne bevare fror framtiden, uten å være bundet til proteksjonistiske og isolerte indre markeder.

Det gir håp for framtiden, at de fleste unge mennesker i Norge i dag, ser mot en framtidig horisont der frihet til selvstendig og skapende utvikling er det bærende element.

Neste artikkel

Det kan vere håp for bunaden likevel