Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Høyres illusjoner om ACER

Kritisk: Høyres Lene Westgaard-Halle vil avgi makt til EU, skriver innsenderen. Foto: Høyre
Kritisk: Høyres Lene Westgaard-Halle vil avgi makt til EU, skriver innsenderen. Foto: Høyre

I sitt innlegg i Nationen den 16/12 uttaler Høyres Lene Westgaard-Halle at EU-byrået ACER vil gi Norge mer makt over EUs energipolitikk. Hvor totalt naiv til det totalt uansvarlige går det an for en stortingsrepresentant fra Høyre å bli om ACER? Målet for ACER er at EU ønsker en noenlunde felles strømpris for hele EU og EØS-området.

Det vil gi dyrere strøm for norsk industri og norske forbrukere slik at norsk industri mister sin konkurransefordel. Strømmen går den veien markedsprisen bestemmer, og siden strømmen er dyrere i EU vil den gå fra Norge til EU.

Det er derfor regjeringen og strømselskapene har presset på kundene disse smarte strømmålerne for å straffe forbrukerne økonomisk hvis de ikke legger om sitt strømforbruk til tider på døgnet som gagner profitten til strømselskapene best.

Når man vet at Stortinget skal ta stilling til ACER slik ACER var i 2009, og at ACER vil få flere oppgaver og utvidet mandat, er det useriøst av Westgaard-Halle og Høyre å hevde at det vil bli grundig vurdert når de utvidede oppgaver og mandat kommer. Erfaringene fra saken om Finanstilsynet og ellers tilsier at Høyre og Frp bare vil godta alle krav fra EU uten særlig seriøs behandling.

Annonse

For Lene Westgaard-Halle å hevde at å si nei til ACER er å si nei til EØS-avtalen er useriøs skremselspropaganda. Westgaard-Halle jobber mer for at Norge skal bli en bananrepublikk under EU enn for norske nasjonale interesser.

Hadde Høyre og regjeringen ønsket å behandle denne saken seriøst hadde de behandlet saken etter Grunnlovens paragraf 115, men regjeringen er mer oppsatt på å gi fra seg kontrollen over arvesølvet til storkapitalen, og regjeringen truer derfor norsk suverenitet hvis de går inn for ACER.

Neste artikkel

Melkebønder i EU mener jordbrukspolitikken er feilslått – ber om kursskifte