Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Hilsen fra peisestua

Vi «veteranene» i Naturvernforbundet reagerte med latter da vi leste kommentaren til Hans Bårdsgård i Nationen 6. mars: «Det er så man kjenner temperaturen stige i peisestua hos veteranene i Naturvernforbundet. Det er ingen ting som hisser opp en naturkonservator og -demonstrant som utsikten til at noen skal tjene PENGER på naturen».

Naturvernforbundet arbeider for å bevare ville elver, urørte skogsområder, stille fjellplatåer og ubebygde strandsoner. Bårdsgård fremstiller det som om engasjementet for disse verdiene kun tilhører en liten gruppe spesielt interesserte «naturkonservatorer». Det stemmer ikke. Vår organisasjon har vokst med 12 prosent de siste 5 årene fordi svært mange er enige med oss i at naturen er verdt å ta vare på.

Annonse

For øvrig har WWF stått stødig på kritikken av Regjeringens naturvernpolitikk, og står nå også i en rettsak til forsvar av ulv i norsk natur. Gjennom flere tiår har våre to organisasjoner samarbeidet godt, og vi er sikre på at Bård Vegar Solhjell ikke planlegger å endre på dette. Selv om vi i Naturvernforbundet trives best utenfor peisestua, ønsker vi Solhjell velkommen inn i varmen.

Neste artikkel

Venstre pusher på for torv-forbud – krever svar fra regjeringa