Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Et digitalt forsvarlig samfunn

Bredbånd: Sp vil ha en digital allemannsrett, skriver innsenderen. Foto: Benjamin Hernes Vogl
Bredbånd: Sp vil ha en digital allemannsrett, skriver innsenderen. Foto: Benjamin Hernes Vogl

Politikernes iver etter å omfavne ny teknologi må ikke gå på bekostning av fornuften.

Digitale løsninger kan gi nye muligheter for en rekke tjenester. Men når for eksempel Høyres digitaliseringsutvalg foreslår at all kommunikasjon med myndighetene skal være digital innen 2025, så er det er eksempel på et overamorøst forhold til den såkalte Vidunderlige nye digitale verden.

Det må fortsatt være mulig å ta frem penn og papir i kommunikasjon med stat, fylke, kommune og folk for øvrig.

Det er bra med digitalisering, det er derfor vi i Senterpartiet vil ha en digital allemannsrett, med at hele landets befolkning skal ha tilgang til raskt bredbånd, og innføre offentlig leveringsplikt for bredbånd i de områder hvor det ikke er grunnlag for kommersiell utbygging. Samtidig kjemper vi for å opprettholde retten til både å sende og motta informasjon via post.

Annonse

Norges befolkning er ikke 100 % digitalisert. Ikke bare kan de digitale plattformene ulike bedrifter og etater velger oppleves tungrodd og lite intuitive, men 400 000 mennesker føler seg utenfor på grunn av teknologiutviklingen (SSB), og det er viktig for Senterpartiet å ta vare på hele samfunnet – uansett datakyndighet.

Vi kan effektivisere med både å redusere byråkrati og utgifter gjennom digitalisering, men vi kan ikke gjøre det på bekostning av folks mulighet til å kommunisere med omverden.

Derfor vil vi i Senterpartiet, foruten å sikre den digitale allemannsretten og styrke mobildekningen, sikre lik brevporto over hele landet, forbedre landpostbudordningen og ha avisombæring på lørdager. Det er viktig for oss nå og det er viktig for Norge i fremtiden.

Neste artikkel

Senterpartiet er glad for at SV ikke fikk full uttelling