Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

En ufortjent omfavnelse

Rigmor Aasrud, stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet. Foto: Lise Åserud
Rigmor Aasrud, stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet. Foto: Lise Åserud

I sin kommentar 29. januar gir Eva Nordlund ros til Aps Rigmor Aasrud og hennes klare holdning mot ESAs krav om at mesteparten av kommunale virksomheter må omgjøres til AS for at private selskaper skal kunne konkurrere.

En ensom svale gjør imidlertid ingen sommer med den markedsliberalistiske høyrepolitikken Jonas Gahr Støre og Ap-ledelsen nå har lagt seg på, der man blindt følger alle påbud fra EU, og aldri ønsker å bruke handlingsrommet i EØS-avtalen. Aps aksept av regjeringens finurlige konstruksjon når det gjelder omgåelse av Grunnloven for å akseptere Acer sier sitt. Det gjør også Aps aksept for å akseptere overføringen av kontrollen over finanstilsynet til EU.

Aasruds holdning blir bare et slag i luften hvis ikke Ap tar et klart standpunkt mot TISA, TTIP og CETA, og innser at helsereformen, samhandlingsreformen, kommunereformen, regionreformen, jernbanereformen osv. bare er begynnelsen og grunnlaget for en full privatisering av samfunnet.

Annonse

Skal Ap få tillit som opposisjonsparti må mange av de nåværende representantene til Ap på Stortinget fjernes ved valget i 2021, og man må føre en mer venstreorientert, EØS og EU-kritisk pragmatisk politikk mot denne høyrepolitikken, som fører landet i feil retning.

Neste artikkel

EU-splid om levande dyreeksport