Amatørenes høysesong

I et par hektiske måneder skal de rene amatører fø en hel nasjon med matlaging på ekstraordinært lavt nivå, er Per Borglunds kommentar om norske grillvaner. Han har skrevet ukas Helgemat-spalte.

Verre er det ikke: Rosastekt lammecarre, noen urter, litt hvitløk og noen grillede rotgrønnsaker. Brødrene Petter og Espen Gullikstad tilberedte dette måltidet på grillen for Mat fra Norge i fjor sommer. – Blir grønnsakene litt svarte mot slutten, ja da er de bare ekstra søte i smaken, forklarte Espen. Foto: Per A. Borglund
Verre er det ikke: Rosastekt lammecarre, noen urter, litt hvitløk og noen grillede rotgrønnsaker. Brødrene Petter og Espen Gullikstad tilberedte dette måltidet på grillen for Mat fra Norge i fjor sommer. – Blir grønnsakene litt svarte mot slutten, ja da er de bare ekstra søte i smaken, forklarte Espen. Foto: Per A. Borglund

Det svimlende tidsperspektivet til tross, den første kokeboka på norsk med grill som tema kom ikke før i 1963! Siden har det kommet lassevis med slik litteratur, men verken det eller det faktum at vi har hatt noen hundre tusen år å trene på gjør folk flest til grillmestere. Når sola skinner og dunsten av tennvæske legger seg tung over villahagene er det på tide å erklære grillsesongen for åpnet. I et par hektiske måneder skal de rene amatører fø en hel nasjon med matlaging på ekstraordinært lavt nivå.

Kjære leser. Denne artikkelen er forbeholdt våre abonnenter.

Digital

Bestill

100 dager for 100 kr

VÅRT BESTE TILBUD!

Helg + Digital

Bestill

1 mnd for 310,-

- Papiravisen levert hjem fredag og lørdag

Komplett

Bestill

1 mnd for 360,-

- Papiravisen levert hjem mandag til lørdag

Neste artikkel

Salget av engangsgrill til himmels