Debattregler

Vi ønsker at Nationen.no skal være en plattform for opplyst og engasjert debatt om Nationens kjernesaker.

For at debatten skal bli god og interessant, forventer vi at alle som deltar i våre kommentarfelt følger noen enkle regler. Deltakere som med vilje ignorerer reglene, risikerer å få kommentarene sine slettet eller bli stengt ute fra diskusjonen Nationen.no.

Hvis en av dine kommentarer er blitt slettet, foreslår vi at du prøver å skrive meningen din inn på nytt i tråd med reglene våre:

  • Bruk fullt navn. Alle innlegg må postes under fullt navn. Vi sletter innlegg som er postet under et pseudonym. Hvordan du går fram for å publisere kommentarene dine under fullt navn kan du lese om her.
  • Ta ballen. Vi ønsker en engasjert debatt, uten personangrep. Innlegg som er truende, fornærmende eller sterkt støtende, vil bli fjernet.
  • Hold deg til saken. Vi har en romslig forståelse av hva som er relevant i enhver sak, men innlegg som handler om noe helt annet enn det som er tema, slettes.
  • Bidra til samtalen. Prøv å tilføre noe til samtalen. Bruk dine egne ord og hold en god tone. Vær oppmerksom på at du kan bli misforstått, så prøv å være klar og tydelig i formen. Innlegg som inneholder referanser til andre nettsider, må forhåndsgodkjennes. Det kan derfor ta noe tid før disse innleggene vises i debattfeltet. Spam og reklame vil bli slettet.
  • Lytt til moderator. Det beste er om debattene flyter godt. Dersom en debatt skjærer helt ut, forbeholder vi oss retten til å ta avgjørelser på samtalens vegne. Enkeltkommentatorer kan for eksempel bli bedt om å dempe seg. Vi forbeholder oss også retten til å sette strek for deler av, eller hele, diskusjonen.
  • Hold deg innenfor loven. Alle innlegg som kan være juridisk problematiske vil bli fjernet (injurierende påstander, brudd med opphavsretten, etc.). Det er likevel opphavsmannen, og ikke AS Nationen, som har det juridiske ansvaret for bidragene i våre kommentarfelt. Rasisme, kjønnsdiskriminering, hets mot folkegrupper eller andre former for hatefulle ytringer tolereres ikke.

Disse reglene vil være gjenstand for revisjon. Sjekk derfor denne siden av og til.

Har du meninger om hvordan vi moderer kommentartrådene våre, send innspillet ditt til webredaksjonen@nationen.no.