Ingrid og Joakim har startet opp Rogalands første soppgård. I det gamle fjøset vokser nå gourmetsopp opp på kaffegrut, korn og sagflis.
Kirsten Kverneland går inn i et nytt år hvor kampen for jorda og bygda forsetter. Hun kjemper mot et datasenter planlagt bygd på matjord.
Hognestad-samfunnet kjemper igjen for nærskolen sin. 2020 startet med dårlige utsikter. Nå er forslaget til ny skolebruksplan klar, og fremtiden for bygdeskolen ser enda mørkere ut.
Sandnes-firmaet Bergknapp opplever stor etterspørsel etter sedumtak, blomsterenger, plantevegger og biotoptak. De er nemlig en del av løsningen for byens utfordringer med overvann og tap av biologisk mangfold.
Tone Hegre ble lokalmatprodusent på sitt nye hjemsted, og opplever stor etterspørsel etter kvitsøykomlå. Håndverket har hun fått fra sine lokale læremestre, som nå ser en fremtid for retten med henne.
Karoline Mong Omdal og Karine Nærem vil spre fiskeglede og kunnskap om kystkulturen med lokalmat av villaks. Nå kan et forslag om fredning av laksen i fem år sette en stopper for dem. De frykter også det historiske sjølaksefiske vil gå tapt.
Mer oppmerksomhet og en bedre støtteordning skal få flere bønder til å velge tre. I Rogaland jobber Daniel Andreas Breivik i et prosjekt for å få mer fart i fylket. Innovasjon Norge melder om stor interesse nasjonalt.
Produksjon av tang og tare er ny næring og et stort satsningsområde. Fremdeles vet vi ikke nok om innholdet i råvaren vi skal spise mer av. TastyKelp-prosjektet hos Nofima gir ny kunnskap om kokeprosesser.
12 pelsdyrbønder konfronterte landbruks- og matministeren med sine anslåtte tap og fikk stående applaus fra salen på bondemøtet.
Oddvar Vignes overlevde selvmordsforsøk og valgte å snakke. Som bonde er han nå opptatt av bøndenes psykiske helse i en ny tid.