Debatten om skulemjølk har blussa opp. Økologisk Norge vil ha økomjølk i skulen, men kvifor får ikkje borna heilmjølk?
I Nationen 10. januar kunne vi lesa at «Nordisk kosthald» kom på 10.-plass på U.S. News si liste. «Middelhavskost» kom som vanleg på topp. Men kva er dette?
Mange lagar bra rakfisk no, ikkje alle er perfekte, men dei er gode.
Vi kan ikkje rekna utslepp av CO2 frå brenning av biomasse til null, samstundes som vi fører fotosyntese i skog som netto opptak.
Unge menneske i utvikling treng det beste både frå dyre- og planteriket.
Etter ein fredfylt periode på kosthaldsfronten er det på´an igjen.
Her i landet har vi flotte naturlege føresetnader for å produsera kjøt. Eg betalar gjerne meir enn i dag. Men å eta mindre kjøt er uaktuelt.
Kalchenko og Johansen er for n-te gong ute med lovprising av plantekost.
Dyrevernar Marius Levernes leverer eit solid forsvar for veganisme som kosthaldsfilosofi, og eit sterkt angrep på norsk husdyrhald i Nationen 10/8.
Takk til Poleszynski, Raa og Mysterud for eit perspektivfylt og interessant innlegg i Nationen 17. februar. Dei hevdar animalsk mat er viktig og verdifull.