Dagens avtaletekst er ikke bærekraftig verken for folk eller klode.
Vi må omstille jordbruket i stedet for å lukke øynene for den nødvendige endringen i kostholdet vårt.
De tre store dagligvarekjedene vil prioritere å ta inn norske råvarer i butikkene sine nå i krisetider – spesielt norsk frukt og grønt. Men hvorfor er dette bare krisepolitikk?
Det er på tide å bygge et landbruk på egne ressurser, innenfor planetens tålegrenser.
Det er ingen motsetning mellom å ønske nok beitedyr til å bevare kulturlandskapet – og samtidig si at vi må spise mindre kjøtt i Norge.
Land- og havbruk må fase ut soya fra Brasil. Det går ikke av seg selv.
NHO og Sjømat Norge: Tar dere utfordringen?
Norge har store uutnyttede naturressurser både i havet og på land som kan benyttes til dyrefôr- og matproduksjon.
For at kjøttkutt i Norge skal få en reell effekt, må både produksjonen og forbruket ned.
Hvis norsk landbruk mener alvor med å bidra til økt selvforsyning, må vi produsere mindre kjøtt og dyrke mer korn og poteter her i landet.