Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

WWFs såkalte "spill om ulven"

Stor takk til WWF for det arbeid som hittil er lagt ned for beskyttelse av vår magre ulvebestand.

Ikke spill: WWFs søksmål og rettssaken mot staten angående ulvejakt. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Ikke spill: WWFs søksmål og rettssaken mot staten angående ulvejakt. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Prominente ledere innen skogeier selskap, sauenæring og bondelag skriver i denne avis en noe nedsettende kronikk om rettssaken WWF valgte å føre mot staten. Noah og Foreningen Våre Rovdyr (FVR) var solide støttespillere. Det var et sjokk for oss alle, mest for WWF, over at de tapte i tingretten.20. januar i år samlet 3000 mennesker, i regi av NOAH, seg foran Stortinget i protest mot de gjentatte jakt av ulv i vårt land.

Da WWF gikk til det skritt å anmelde Staten for brudd på internasjonale avtaler, Naturmangfoldloven og grunnloven, var vi mange tusen oppriktig glade for at endelig var det én organisasjon som var modig nok, og hadde ressurser nok til å få vurdert lovligheten av å «ta ut» nesten 70 prosent av daværende bestand av ulv.Forfattere av kronikken går i en vanlig felle; når argumenter er uttømt, går man over til harselering av motstander og avsporende utsagn.

Påstander om at WWF er ute etter publisitet, er ute etter penger som er innsamlet, at de med vilje vil ødelegge for livsviktige næringer, at det er så gjevt å stå opp for et pent dyr, er ikke kledelig!

Mener de samme skribenter at vi, som gjennom mange år har stått på stand, har skrevet til departement og direktorat, levert 61.000 underskrifter til regjeringen om å bevare ulven, gjør dette for publisitet? Vi har intet annet å vinne enn å stå opp for naturens topp predator for å få en bedret balanse i den norske faunaen.

Plass i media har sauenæringen fått ved de utallige foto av istykkerrevet sau, hvor ulven er skyldig. Noen korreksjon for balanse, at foto av de vel 100.000 sau som omkommer årlig grunnet mangel på pass og vern, er fraværende.

Det var næringerne som vant i Tingretten. Ikke respekt for natur og et forfulgt og rødlistet dyr som har vært en viktig del av dyrelivet her nord gjennom tusener av år.

Stor takk til WWF for det arbeid som hittil er lagt ned for beskyttelse av vår magre ulvebestand. Vi er mange som ser frem til neste kapittel i dette dramaet.

Neste artikkel

Felleskjøpet om egen bruk av PR-selskap: – Fordi vi mangler kapasitet