Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Vurderer jakt på sel

Fiskere og forskere er uenige om hvor mange sel som befinner seg langs kysten i Vestfold.

Det er uenighet blant fiskere og forskere om sel bør skytes i Vestfold. Foto: Colourbox
Det er uenighet blant fiskere og forskere om sel bør skytes i Vestfold. Foto: Colourbox

Havforskningsinstituttet og Statens Naturoppsyn teller sel langs kysten i Vestfold. Tellingen skal skaffe Fiskerdirektoratet et best mulig grunnlag til å fatte et vedtak om jakt eller verning av sel i området, skriver NRK. Fiskere har lenge hevdet at selen gjør det vanskelig å få fisk i området.

– Vi vil ha et riktig antall på selbestanden i Vestfold. Det er jo blant annet snakk om å sette jaktkvoter eller frede, og vi må ha en minimumsbestand for at det skal åpnes for jakt, sier havforsker Arne Bjørge ved Havforskningsinstituttet. Instituttet skal anbefale enten jakt eller fredning av sel i området.

Det ble talt ca. 170 sel langs Vestfold-kysten i morgentimene i går. Ifølge Havforskningsinstituttet er det mye mer enn ved tidligere tellinger. Om det er for mange, gjenstår å se.

Annonse

– Nå har man diskutert selbestanden en stund, men vi har jo vært her ute, så vi er rimelig trygge på hva som har vært her før og hva vi finner. Men nå vil altså fiskeridirektoratet, som har ansvaret, ha tall. De trenger god kunnskap når de skal gjøre gode forvaltningsvedtak, sier Egil Soglo fra Statens naturoppsyn til NRK.no

I slutten av oktober går anbefalingen om det bør åpnes for seljakt eller ikke til Fiskeridirektoratet.

Neste artikkel

Hvert femte dekar matjord forsvinner på grunn av landbruket selv