Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Vil se hele Galven-regninga

Opposisjonen på Stortinget uler høyt over millionutgiftene i forbindelse med Galven-tispa.

Nå krever Frp at miljøvernministeren legger fram hele ulveregninga før påske.

Nationens oppslag denne uka om at det på under ett år er brukt minst tre millioner kroner på å betale søk, merking og skader forvoldt av Galven-tispa på norsk jord har fått opposisjonen på Stortinget til å steile.

Flere frykter at beløpet ulvetispa har tappet statskassa for er langt høyere enn tallene som hittil er lagt fram. Fremskrittspartiets representant i miljøkomiteen, Oskar J. Grimstad, mener ressursbruken rundt Galven-tispa er står i strid med sunn fornuft.

– Jeg har sendt spørsmål til miljøvernministeren der han må redegjøre for bakgrunn og konklusjoner rundt et slikt meningsløst pengeforbruk, sier han.

Bjørnetjeneste

Grimstad mener regjeringa må sette grenser for viltforvaltningens ressursbruk.

– Statens naturoppsyn (SNO) gjør seg selv en bjørnetjeneste, slik millionene har rullet ut til leting og resultatløs merking denne vinteren, sier han.

Han slår fast at bruk av tre millioner på en enslig ulv ikke finner forståelse i noen leirer.

– Selv de som er enig i denne forvaltningen, reagerer nå på måten SNO håndterer ressursene på, hevder Grimstad, som denne uka har mottatt mange reaksjoner på pengebruken.

Galven-tispa blir fra myndighetshold omtalt som viktig fordi genene den besitter verdifulle friske gener

Annonse

– Det er noe forbanna sprøyt, sier Grimstad.

– Det er til sammen tusenvis av ulver i Finland og Russland som bærer det samme arvematerialet, sier Grimstad.

Han synes SNOs innsats rundt oppdraget med å finne, fange, merke og flytte Galven-tispa, har virket både uprofesjonelt.

Skader miljøpolitikken

Grimstad får støtte av Høyres Gunnar Gundersen som også, i kjølvannet av Galven-saka, har sendt spørsmål til miljøvernminister Erik Solheim:

– Forvaltningen lykkes ikke med sin forvaltningsstrategi. Konfliktnivået lokalt er høyt og kan gjøre stor skade for miljøpolitikken i Norge, skriver Gundersen i brevet til statsråden.

Hedmarksrepresentanten viser videre til at, etter et meningsløst stort ressursbruk, er Galven-tispa endelig flyttet. Men han peker på at ulven nå flyttes inn i det området som er hardest belastet fra før.

– Dette er i strid med rovviltforliket og også de signaler Senterpartiets partileder ga før valgkampen. Da lovte hun mindre belastning for de områdene Galven-tispa er flyttet til.

Neste artikkel

– Mange av oss vil ha rovdyr i naturen