Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

VG: - Siv Jensen blir finansminister

Frp får sju statsråder og Høyre elleve i den nye regjeringen. Siv Jensen (Frp) blir finansminister og Bent Høie (H) helseminister, ifølge VG.

Ingen i ansvarlige posisjoner i de to partiene vil bekrefte oppslaget i VG. Jensen sier at «ingenting er klart før alt er klart», mens Høie tyr til den andre standardformuleringen «ingen kommentar».

VG melder at påtroppende statsminister Erna Solberg vil kutte i antallet regjeringsmedlemmer fra dagens 20 til 18. Det er ikke klart hvilke endringer dette utløser i departementsstrukturen.

Det har lenge vært antatt at Jensen ønsker seg posisjonen som finansminister, og at Solberg ikke ville blokkere det. Likeledes har det vært sett på som opplagt at Høie, som leder av helse- og omsorgskomiteen på Stortinget, gjerne ville ha jobben som helseminister.

Annonse

Flere medier melder at Solberg og Jensen på det nærmeste er ferdige med regjeringskabalen, men at det fortsatt er hull å fylle. NRK meldte fredag at begge nestlederne i Høyre, Jan Tore Sanner og Bent Høie, skal inn i regjeringen. Sanner blir lansert som ny kommunal- og regionalminister

Blant Frps kandidater er det ventet at nestleder Ketil Solvik-Olsen blir ny olje- og energiminister. (©NTB)

Neste artikkel

Også SV går ut mot Vedum-regnestykke