Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Vedum glad for Norges OL-signal

Senterpartiets leder Trygve Slagsvold Vedum er glad for at Høyre sier nei til OL i Oslo i 2022.

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum mener Norges OL-nei er en klar beskjed om at vi ikke godtar IOKs krav om privilegier. Foto: Skjalg Bøhmer Vold
Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum mener Norges OL-nei er en klar beskjed om at vi ikke godtar IOKs krav om privilegier. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

– Et norsk nei til OL i Oslo i 2022 er det tydeligste signalet Norge kunne sende til IOK. At vintersportslandet Norge, der mange har gode minner fra Lillehammer-OL i 94, velger å si nei, tror jeg skyldes de galopperende kostnadene ved de siste års OL-arrangementer og debatten rundt særprivilegier til ledelsen i IOK, sier Vedum.

Senterpartiet har gjennomført en uravstemning om OL blant sine medlemmer. To tredeler av dem som stemte, sa nei til OL. Nå håper Vedum at IOK vil ta signalet om reformer etter at Norge sammen med Tyskland, Sverige og Polen har trukket sine søknader.

– Jeg tror motstanden og engasjementet mot OL på grasrota er grunnen til at også Høyre til slutt valgte å si nei til OL i Oslo i 2022, avslutter Vedum.

– En fornuftig avgjørelse

SV-leder Audun Lysbakken er overrasket, men fornøyd med at Høyre sier nei til OL i 2022.

– En fornuftig avgjørelse, for det var åpenbart ikke tilstrekkelig stemning i folket, sier Lysbakken til NTB etter konklusjonen i Høyres stortingsgruppe onsdag kveld.

– Men jeg er også litt overrasket, for dette har vært et prestisjeprosjekt for Høyre, legger han til.

Annonse

Han sier beslutningen viser at folkelig motstand kan slå helt inn i Stortinget. Han sier også at Den internasjonale olympiske komité (IOK) trenger et slikt signal om at pampeveldet ikke er forenlig med å få demokratier til å arrangere OL.

– Overrasket over Høyres nei

– Jeg er veldig overrasket over Høyres nei, at de stanset på målstreken, sier stortingsrepresentant Rigmor Aasrud (Ap).

– Senest tirsdag lå det an til at Høyres stortingsgruppe ville gå inn for dette, sier Aasrud i en kommentar til NTB.

Arbeiderpartiet har selv vært delt i OL-spørsmålet, men Aasrud hadde sett fram til å få behandlet saken i Stortinget

– Da ville vi fått alle fakta på bordet, sier hun.

Neste artikkel

OL – det er sjuke greier, det