Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Utenlandske arbeidere jobbet ulovlig for Norsk Kylling på Støren

Ti personer ble pågrepet med falsk identitet og uten godkjent arbeidstillatelse ved Norsk Kylling på Støren.

Ti utlendinger ble 23. mai pågrepet i lokalene til Norsk Kylling på Støren i Midtre Gauldal i Sør-Trøndelag. De hadde ikke gyldig arbeidstillatelse og var i besittelse av falske ID-papirer, skriver Adresseavisen.Fem av dem er transportert ut av landet, mens fem ble løslatt.

Les også: Adecco har stevnet Norsk Kylling på Støren for retten

Rema er overrasket over at det jobbet arbeidstakere med falsk identitet og uten godkjent arbeidstillatelse ved Norsk Kylling på Støren. Rema overtok fabrikken på Støren i mars i fjor.- Dette er helt uakseptabelt for oss i Rema 1000, og bryter med alle våre verdier og det jeg har sagt tidligere om Norsk Kylling. Norsk Kylling er nå en del av Reitangruppen og skal forholde seg til vår filosofi, og det skal jeg personlig sørge for, sier administrerende direktør i Rema 1000 Ole Robert Reitan til Adresseavisen.

Les også: Norsk Kylling vurderer å bygge slakteri i Akershus

Annonse

Mannskap fra Politiet, Tollvesenet, Skatteetaten og Arbeidstilsynet kom på uanmeldt besøk til Norsk Kylling på Støren.På grunn av politistreiken har etterforskningen stått på vent siden slutten av mai. Ettersom streiken er over, vil etterforskningen starte for fullt.

Les også: Norsk Kylling frykter ikke politianmeldelse

De 10 arbeidstakerne var ansatt i Taliny AS på Støren, som driver bearbeiding og konservering av fjørfekjøtt for Norsk Kylling. Firmaet holder til i lokalene til Norsk Kylling.Politi ser svært alvorlig på saken og vil gjennomføre nye kontroller i tiden fremover.En representant for Taliny AS sier at firmaet handlet i god tro da de ansatte de ti personene. De hadde med seg skattekort, ID og oppga bankkontonummer.- Disse personene ønsket arbeid, vi trengte arbeidskraft og vi hadde ingen grunn til å mistenke dem for at papirene ikke var i orden. Men heretter vil vi undersøke alle arbeidssøkere grundigere, sier avdelingsleder Kones Waran til Adresseavisen.Arbeidstakerne ble trukket i skatt på ordinær, hevder han og legger til at firmaets ledelse ble svært overrasket da politi og andre offentlige etater gikk til aksjon.

Neste artikkel

Satsar på fôr av insekt og havdyr