Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Usikkert når de borgerlige kan fjerne ostetollen

Tre av de fire borgerlige partiene lovet før valget å fjerne den sittende regjeringens ostetoll og bekrefter at planen skal fullføres. Men det er usikkert når det vil skje, opplyser Høyre.

-Vi mener det vi har sagt, nemlig at tollen må reverseres, men at det må skje på en forsvarlig måte. Hva som er forsvarlig, må vi se nærmere på, sier Høyres næringspolitiske talsmann Svein Flåtten til Finansavisen. Venstre og Fremskrittspartiet har også lovet å fjerne ostetollen. Venstre-representantene Sveinung Rotevatn og Abid Q. Raja bekrefter begge at partiets løfter skal holdes. Det gjør også Frp.

Les også: Tollseier for Sp

-Mitt ståsted har aldri vært i tvil, og det er at regjeringens ostetoll bør reverseres. Men vi vet at Kristelig Folkeparti har et annet standpunkt, og det er viktig at Siv Jensen og hennes forhandlingsutvalg får handlingsrom, sier Frps stortingsrepresentant Harald Tom Nesvik.

I KrF er stemningen annerledes. KrF-representant Rigmor Andersen Eide sa til Nationen i juli i år at det er viktig for partiet å beholde tollsatsene slik de er i dag. Men partiet skal ikke stille ultimatum før forhandlingene med de andre partiene, sa hun.

Annonse

Les også: KrF sier at ostetoll ikke hindrer borgerlig samarbeid Den rødgrønne regjeringen endret i fjor høst tollsatsene på import av ost.

Endringen innebar en overgang fra kronesatser til prosentsatser. Over tid vil det medføre høyere toll på importert ost, og hensikten er å beskytte norsk landbruk.

Endringen førte til sterk kritikk fra EU. (©NTB)

Neste artikkel

Utsetter landbrukets klimafond og "nuller ut" myr-penger