Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Ungkarer i Numedal lagde kalender for å lokke damer til bygda

Grip muligheten. Det har elleve single karer i Nore gjort. De pryder hvert sitt kalenderblad, i håp om å endre status fra singel til sammen.

Er du en av de heldige som har fått tak i Unkarskalenderen 2012? Ikke, men du har kanskje lyst påen ung kar? Da venter elleve staute karer på deg i Nore i Numedal.

Én for hver måned, du kan velge mellom januargutten, marsgutten eller julenissen fra desember. Men da må du antagelig kjøre flyttelasset til Nordpolen.

Syklubb

En vill idé på en syklubb endte som en ungkarskalender i 200 eksemplarer - som alle ble raskt solgt ut.

- Vi ville finne på noe sprell, sier Gunhild L. Kjøntvedt, medansvarlig for kalenderprosjektet og kontaktperson i boliggruppa i buinore.no.

- Hva er målet med å lage en slik kalender, er det den mest effektive måten å få flere jenter til bygda på?

- Ha, ha. Da må jeg vel si ja. Det er i hvert fall den morsomste måten. Det kommer ofte opp mange ville og gode ideer, men det blir sjelden noe av.

Les også: Ny sexy bondekalender: Småbrukarlaget raser over «porno-bønder»

Drahjelp

Det var ikke noe problem å få ungkarene til å stille opp. Det var ifølge Kjøntvedt bare å sende sms, og alle var veldig positive.

- Hvorfor laget ikke dere symøte-jentene en kalender?

- Dessverre er det oftest karene som blir alene igjen i bygda. Vi har ikke akkurat såmange single jenter her i Nore. Derfor satser vi på karene som drahjelp for å få flere jenter til å flytte hit, sier Kjøntvedt.

Les også: Småbrukarlaget utgir egen kalender med unge bønder

Kalenderen er en liten gimmick i prosjektet Bu i Nore hvor det blant annet jobbes med etablering av nytt boligfelt. Og Lys i alle glas, et bosettingsprosjekt for 12 kommuner i Buskerud.

- Vi sliter faktisk med å kunne stille med bolig til de som ønsker å flytte hit. De få gårdsbrukene som har vært til salgs, har blitt solgt over takst. Men faller du for en av ungkarene er ikke det noe problem. Da får du både bolig og kjereste, sier en ivrig Kjøntvedt.

Klar for dame

Ønsker du deg en tømrer, bankmann, student eller en butikksjef, dra til Nore. Slik lyder oppfordringen.

Annonse

- Jeg ønsker meg ei jente som vil flytte inn på gården, sier Knut Tråseviken (32).

- Hvem er Knut?

- Jeg er nok en litt rolig kar som er glad i friluftsliv med telt og fiskestang. Og så er jeg glad i å jobbe, både som automatikkmekaniker og som bonde her hjemme på gården.

- Du konkurrerer med ti andre kjekke karer, hvorfor skal jentene velge akkurat deg?

En hyggelig latter brummer, før Knut forteller om seg selv.

- Si det, jeg har jo engen gård, med ammeku og kjøttproduksjon. Og ei fin sæter inne i Breisettdalen ved foten av Hardangervidda, hvor det fortsatt er aktivitet, mor selger seterkost hele sommeren. Husrom er ikke noe problem, jeg er den eneste av kalenderkarene som har egen gård. Så har jeg fast jobb og ingen unger. Men jeg vil gjene ha barn, sier Knut.

- Ut fra dine interesser: Hvordan skal drømmedama være om hun skal trives i Numedal?

- Hun kan gjerne ha egne barn, og månok være litt interessert i friluftsliv.

Les også: Ny kalender: Norske bygdekvinner kaster klærne

Kleskode

Men, vektlegger han, det kan ikke bare være korte skjørt og høye sko.

- Vi har fine skiløyper, idrettshall. Utesteder er det ikke så mye av, men vi har en interiørbutikk med øl- og vinrett. Der ble det i jula arrangert veldig bra konsert. Ogsåå bor jeg i ei grend hvor vi sammen finner på mye festlig, sier kalendergutten.

Finnes det jobb?

I Nore er det lite arbeidsledighet, men de trenger folk innen skole, pleie- og omsorg, regnskap og butikkarbeid. Har du utdanning som passer, står stillingen som skogbrukssjef ledig.

Vi skriver januar og er kun på første kalenderblad. Knut Tråseviken er fortsatt singel, men regner med at det er det slutt på når marsmåned er over. Da har han prydet veggen og fristet single damer en måned.

Neste artikkel

Forskning: To grupper bønder mer villige til å redusere bruken av plantevernmidler