Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Unge vil jobbe med fornybar energi

To av tre energistudenter ønsker å jobbe med fornybart, viser nye tall fra TNS Gallup.

To av tre studenter ved ingeniørstudier innen elkraft og fornybar energi har et godt inntrykk av kraftbransjen som arbeidsgiver, og kan tenke seg å jobbe med fornybart. Det viser en fersk undersøkelse gjennomført av TNS Gallup på oppdrag for Energi Norge.

- Svarene fra undersøkelsen viser at potensialet for rekruttering til fornybarnæringen er stort, sier Christine Meling, gruppeleder for forskning og utdanning i Energi Norge i en pressemelding på bedriftens hjemmesider.

Forbedret inntrykk

Det er elkraftstudenter fra flere høgskoler, studenter fra Energi og miljøstudiene ved NTNU, Fornybar energistudenter ved Universitetet i Agder og Miljøfysikk og fornybar energistudenter ved Universitetet for miljø og biovitenskap som har svar på undersøkelsen.

To tredjedeler av studentene oppgir at de har et positivt inntrykk av kraftbransjen, og nesten 4 av 10 svarer at inntrykket av næringen har forbedret seg det siste året.

Les også: NHO kreva auka satsing på fornybar energi

Årsakene som oppgis er blant annet personlig kontakt med representanter i kraftselskapene gjennom bedriftspresentasjoner og sommerjobb. Det er særlig blant NTNU-studentene inntrykket har forbedret seg mest.

Annonse

God utvikling

Meling er veldig fornøyd med utviklingen i studentenes syn på bransjen.

- Fornybarnæringen trenger mange kloke hoder fremover. Denne undersøkelsen viser helt tydelig at potensialet vårt for rekruttering er svært godt og at det nytter å være til stede der hvor studentene er, sier hun på Energi Norges hjemmesider.

Les også: EU krev meir grøn energi

Nesten to av tre av studentene svarer at de ønsker å jobbe med fornybar energi etter endt utdanning. Interessen for fornybar energi er høyere blant studentene ved Universitetet for miljø og biovitenskap, enn blant studentene ved NTNU og Høgskolestudentene.

Neste artikkel

Energiministeren: Vindkraft på Haramsøya ikke problem for flysikkerheten