Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

- Uklokt å legge fram datalagringsdirektivet nå

Fem partier på Stortinget samlet mot EU-direktiv.

Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet mener det er uklokt av Arbeiderpartiet å presse fram et vedtak om datalagringsdirektivet allerede nå, melder NTB.

Hallgeir H. Langeland (SV) synes det er merkelig og uproft av Ap. Langeland og Geir Pollestad (Sp) bekrefter at deres statsråder vil ta dissens når saken behandles i statsråd, trolig fredag. Denne dissensen ble varslet allerede i regjeringserklæringen fra Soria Moria.

Torsdag ettermiddag samlet talsmenn fra SV, Sp, Kristelig Folkeparti, Fremskrittspartiet og Venstre seg for å vise at de fem partiene utgjør nei-partiene til datalagringsdirektivet.

- Vi har ikke fått gode nok svar. Det er uklokt å presse gjennom et vedtak om datalagringsdirektivet nå, sier Langeland og Pollestad (Sp), og får støtte av Knut Arild Hareide (KrF), Bård Hoksrud (Frp) og Helge Solum Larsen (V).

Annonse

Budskapet fra de fem er at direktivet ikke bør behandles før EU er ferdig med sin evaluering og eventuelle revidering av direktivet.

De fire parlamentarikerne som la fram sitt syn torsdag, er alle medlemmer av Stortingets samferdselskomité.

De regner med at det er deres komité som skal behandle saken når den kommer til Stortinget, selv om den ikke blir lagt fram i statsråd og for Stortinget av samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp), men av en ja-statsråd fra Arbeiderpartiet.

Neste artikkel

Forbi 100-dagersplanen: Slik forbereder Støre neste fase