Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

TV 2 vil inspirere nordmenn til å lage bedre mat

I år vil kåringen av «Det norske måltid» skje på TV2 i beste sendetid. Det er programlederne Arne Hjeltnes og Heine Totland som skal ta oss med Norge rundt på kryss og tvers i landet på jakt etter de beste og mest kulinariske matopplevelsene.

- Vi er alt i full gang med opptak allerede, sier Heine Totland til Nationen.no.

Totland, som er kjent som artist, sanger og skuespiller, er medprogramleder i den nye tv-serien i TV 2. Han tror denne typen fjernsyns-programmer bidrar til å øke interessen for norsk mat.

Samtidig mener Totland at det er det viktig å få vise fram de mange ildsjelene utover i landet som lager god mat av fantastiske råvarer.

- Det er første gang oppkjøringen til konkurransen Det Norske Måltid blir vist på fjernsyn gjennom fem søndager på rad i beste sendetid, sier pressekontakt Katrine Sæverud i TV 2s kommunikasjonsavdeling.

Hun lover at det norske folk får være med på en reise i det norske matlandskapet som vil bli meget spennende. Det hele skal etter planen bli både matnyttig og underholdende.

- Vi vise de beste råvarene og de aller ivrigste matentusiastene i landet, sier Sæverud.Spennende finale

Hun forteller at det hele vil kulminere i et 90 minutters fjernsynsshow fra Stavanger før jul. Det blir finalen i hele serien.

Den nye serien vil bli produsert på ulike steder i Norge. Meningen er å få med seg mat og mennesker fra de ulike landsdelene. Det kan bety at man får se en bonde med helt spesielle poteter i en del av Norge. Spesiell fisk fra en annen kant nær havet, grønnsaker som er fulle av smak eller fugl fra områder av landet der det er naturlig.

Annonse

- Programlederne våre, Arne Hjeltnes og Heine Totland vil besøke en ny del av Norge i hvert program, på jakt etter råvarer, matprodukter og ikke minst menneskene som står bak, sier Sæverud.

Lidenskapelig interesse

Ifølge TV2 er redaksjonen opptatt av å finne kokker, produsenter og andre fagfolk som er lidenskapelig opptatt av maten som produseres i det langstrakte og flotte landet vårt.

LES OGSÅ: Matspesialiteter konkurrer i Det norske måltid

LES OGSÅ: Det Norske Måltid: Torsk, svin og akevitt-is

Tre av disse skal så plukkes ut til et matlag i sin region, og lagene møtes i en finale der de tilbereder et måltid med utgangspunkt i regionens produkter. Parallelt med opptakene til den nye serien foregår utvelgelsen av de mat- og drikkeproduktene som kjemper om heder og ære i konkurransen Det Norske Måltid.

Hvem som vinner får seerne vite i sjette og siste episode som går på luften fra Stavanger søndag 11. desember.

Stiftelsen Norsk Matkultur med Harald Osa i spissen er matfaglig koordinator og prosjektleder.

Neste artikkel

Hyller norsk mat i verdensklasse